Acționarii UniCredit aprobă la limită remunerația de 7,5 milioane de euro a noului director general Andrea Orcel

Acționarii UniCredit aprobă la limită remunerația de 7,5 milioane de euro a noului director general Andrea Orcel
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 apr 2021

Acționarii UniCredit au aprobat la limită pachetul salarial anual, de până la 7,5 milioane de euro, al noului director general, Andrea Orcel, acesta devenind unul din cei mai bine plătiți șefi din sistemul bancar european, transmit Reuters și Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Dintre investitorii care au participat la Adunarea Generală care s-a desfășurat online, 54% au aprobat politica de remunerare a băncii pe 2021, în timp ce 76% au fost de acord cu numirea lui Orcel director general și a lui Pier Carlo Padoan în funcția de președinte, scrie Agerpres.

Cum să reîmprospătezi online aerul și...cifra de afaceri CITEȘTE ȘI Cum să reîmprospătezi online aerul și...cifra de afaceri

Consilierii investitorilor au recomandat acționarilor să nu aprobe remunerația lui Orcel. Acesta va primi un salariu anual fix de 2,5 milioane de euro, alături de o compensație variabilă, de aproximativ 5 milioane de euro, în acțiuni.

Doar în primul an, compensația variabilă de până la 5 milioane de euro, care va fi plătită în acțiuni, nu este condiționată de performanță.

Cum s-a schimbat mediul de afaceri din România în ultimii 30 de ani: O istorie povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (I) CITEȘTE ȘI Cum s-a schimbat mediul de afaceri din România în ultimii 30 de ani: O istorie povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (I)

Analiștii se așteaptă ca Orcel să exploreze oportunitățile de fuziuni și achiziții (M&A) într-un efort de a stimula creșterea prețului acțiunilor celei de-a doua bănci italiene.

Grupul UniCredit este prezent în 17 țări din lume, cu peste 8.500 de sucursale și 147.000 de angajați. UniCredit este unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa Centrală și de Est, unde realizează aproximativ 16% din veniturile sale.

Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer CITEȘTE ȘI Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer

În România, grupul UniCredit este prezent prin UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management și UniCredit Services. 

viewscnt
Afla mai multe despre
andrea orcel
unicredit