Acțiunile europene încheie săptămâna cu cel mai mare avans din ultimele peste două luni

Acțiunile europene încheie săptămâna cu cel mai mare avans din ultimele peste două luni

Foto dreamstime.com

Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 27 mai 2022

Acțiunile europene s-au apreciat vineri și au încheiat săptămâna cu cel mai mare avans pentru periodă din ultimele două luni și jumătate, pe fondul revenirii apetitului pentru activele de risc.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Indicele Stoxx Europe 600 s-a apreciat cu 1,42%, cu creșteri pe toate marile burse:+1,62% pentru indicele DAX de la Frankfurt, +0,27% pentru FTSE 100 de la Londra și +1,64% pentru referința CAC 40 de la Paris.

Stoxx 600 a consemnat un câștig săptămânal de 3%, cel mai mare de la jumătatea lunii martie.

Taxa “echitabilă” pe profiturile în exces anunțată de Ungaria alarmează investitorii. Bursa de la Budapesta, cel mai mare declin din ultimele 3 luni CITEȘTE ȘI Taxa “echitabilă” pe profiturile în exces anunțată de Ungaria alarmează investitorii. Bursa de la Budapesta, cel mai mare declin din ultimele 3 luni

"A fost o săptămână pozitivă, care ar putea arăta că piețele au început să se stabilizeze, acțiunile fiind deja reevaluate. Piețele au evaluat deja traiectoria băncilor centrale de înăsprire a politicilor monetare, iar China arată mai mult sprijin [față de economie], astfel că, per ansamblu, vedem mai multă certitudine decât în urmă cu câteva săptămâni, când volatilitatea era extrem de ridicată”, a comentat Nieves Benito, analist la Santander Asset Management, citat de Bloomberg.

Într-o notă adresată investitorilor, analiștii Citigroup au emis o recomandare de cumpărare pentru acțiunile europene, citând evaluările atractive raportat la acțiunile americane în urma vânzărilor recente.

Acțiunile europene încheie săptămâna cu cel mai mare avans din ultimele peste două luni

Principalii indici bursieri de la New York avansau cu până la 2,5% după închiderea burselor europene, pe fondul datelor încurajatoare privind inflația. Dow Jones este pe cale să bifeze prima creștere săptămânală din ultimele două luni, iar S&P 500 și Nasdaq Composite - primul avans după șapte săptămâni de pierderi consecutive.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni europene
burse europene
cresteri burse