Acțiunile Netflix scad cu 11% după ce compania a anunțat scăderea numărului de abonați

Acțiunile Netflix scad cu 11% după ce compania a anunțat scăderea numărului de abonați
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 18 iul 2019

Acțiunile Netflix scad cu circa 11% înainte de începerea ședinței de trazacționare în SUA (pre-market), în contextul în care compania de streaming a dezamăgit investitorii raportând o scădere neașteptată a numărului de utilizatori din Statele Unite și o încetinire a creșterii în afara SUA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania a pierdut 130.000 de utilizatori din SUA în trimestrul al doilea, primul declin înregistrat pe piața americană de la separarea platformei de streaming de vechiul serviciu de livrări de DVD-uri, mutare ce a avut loc în 2011.

La nivel internațional, platforma a atras 2,8 milioane de abonați, cu puțin peste jumătate din cifra estimată de companie, care spera să câștige 5 milioane de utilizatori noi în trimestrul al doilea.

Morgan Stanley: Lira sterlină va ajunge la paritate cu dolarul în situația unui Brexit fără acord CITEȘTE ȘI Morgan Stanley: Lira sterlină va ajunge la paritate cu dolarul în situația unui Brexit fără acord

"Netflix are un drum dificil înainte, în contextul intesificării competiției și retragerii de conținut popular", spune un analist al EMarketer, citat de Bloomberg.

Pe lângă problemele legate de conținut, potențialii abonați ai Netflix au fost ținuți la distanță și de scumpurea abonamentelor.

Îmbunătățirea ofertei de conținut în trimestrul actual ar putea însă ajuta compania să crească numărul de abonați.

În trimestrul al treilea, Netflix așteaptă 7 milioane de abonați noi, dintre care 6,2 milioane din zona internațională. Asta ar însemna că s-ar reveni pe o ușoară creștere și în Statele Unite.

viewscnt
Afla mai multe despre
netflix
actiuni netflix
prabusire netflix
streaming
abonati netflix