Airbus restructurează divizia de apărare și concediază 7% din forța de muncă

Airbus restructurează divizia de apărare și concediază 7% din forța de muncă
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 feb 2020

Grupul aeronautic european Airbus intenționează să-și restructureze divizia de apărare și spațială, renunțând la 6,7% din forța de muncă, într-o încercare de a redeveni profitabil, transmit Xinhua și Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Conform planului de restructurare prezentat în decembrie, vor fi concediați 2.362 de angajați până la finele lui 2021, a anunțat într-un comunicat Airbus. La sediul din Munchen al diviziei de apărare sunt în total aproximativ 35.000 de angajați.

A murit inventatorul comenzilor „Cut”, „Copy” și „Paste” CITEȘTE ȘI A murit inventatorul comenzilor „Cut”, „Copy” și „Paste”

Șeful diviziei, Dirk Hoke, a indicat încă de acum două luni că vor avea loc restructurări, declarând că trebuie îmbunătățită competitivitatea, scrie Agerpres.

Cele mai multe concedieri vor avea loc în Germania (829) și Spania (630), dar vor exista și în Marea Britanie (357), Franța (404) și în alte țări (141).

Săptămâna trecută, Airbus a raportat o pierdere netă de 1,36 miliarde de euro pentru anul 2019, afectat în special de amenda de 3,6 miliarde de euro într-un dosar de corupție, dar și de costurile suplimentare de 1,2 miliarde de euro pentru dezvoltarea avionului de transport militar A400M.

viewscnt
Afla mai multe despre
airbus
concedieri