Apetitul în creștere al chinezilor pentru pâine va duce la majorarea importurilor de grâu

Apetitul în creștere al chinezilor pentru pâine va duce la majorarea importurilor de grâu
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 ian 2022

China va continua să cumpere o parte din ce în ce mai mare din recolta mondială de grâu, după ce anul trecut importurile sale au atins un nivel record, în condițiile în care modificarea dietelor și extinderea clasei mijlocii vor fi principalele motoare ale cererii viitoare, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Datele publicate de autoritățile vamale chineze arată că în 2021 achizițiile de grâu din străinătate au crescut cu 17% până la aproximativ 9,8 milioane de tone. Utilizarea din ce în ce mai extinsă a grâului ca nutreț pentru animale, din cauza prețurilor mari la porumb pe piața internă, dar și recolta redusă au jucat un rol important în majorarea importurilor de grâu, scrie Agerpres.

EXCLUSIV ULTIMA ORĂ Dan Șucu, proprietarul Mobexpert, intră pe piața media. A devenit creditorul principal al Mediafax Group, administrat de Adrian Sârbu, cu ținta de a fi acționar principal CITEȘTE ȘI EXCLUSIV ULTIMA ORĂ Dan Șucu, proprietarul Mobexpert, intră pe piața media. A devenit creditorul principal al Mediafax Group, administrat de Adrian Sârbu, cu ținta de a fi acționar principal

Însă impactul creșterii avuției asupra dietelor chinezilor stimulează și ea cererea de grâu, un ingredient cheie pentru o gamă largă de produse alimentare de la pâine și tăiței până la biscuiți și produse de patiserie. Creșterea consumului de grâu s-a accelerat în ultimii ani pe măsură ce China adoptă obiceiuri alimentare mai apropiate de cele occidentale, iar utilizarea în scopuri alimentare va fi cel mai important motor al cererii de grâu, susțin analiștii de la Sitonia Consulting.

"Ne așteptăm în continuare ca importurile de grâu ale Chinei să fie mari în 2022. Prețurile interne rămân ridicate ca urmare a utilizării crescute a grâului ca nutreț pentru animale și a trendurilor structurale în obiceiurile alimentare ale consumatorilor", susține Darin Friedrichs, cofondator și director de cercetare la firma Sitonia Consulting.

Prețurile mari la grâu încep să alimenteze inflația produselor alimentare, în condițiile în care recent firma Nissin Foods Co. a anunțat o creștere a prețurilor la tăiței instant în China. Producătorul faimoșilor tăiței "Cup Noodles" a dat vina pentru această majorare, prima din ultimul deceniu, pe creșterea costurilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
china
grau
paine