Apple pregătește primul produs de realitate virtuală

Apple pregătește primul produs de realitate virtuală
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 22 ian 2021

Debutul Apple pe zona de VR se va face cu o cască autonomă, ce ar putea fi mult mai avansată decât produsele actuale, însă și mai scumpă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Apple are în lucru două produse de realitate virtuală și augmentată, conform unor surse anonime citate de Bloomberg: o pereche de ochelari cu AR și o cască de VR care va avea și funcții de augmentare.

Casca se află în ultimele faze de prototip și ar putea fi lansată pe piață deja anul viitor. Din informațiile pe surse, este vorba de o cască similară ca dimensiuni cu cele vândute deja de Oculus, Sony, HTC și alții.

Logitech lansează trei dispozitive cu funcții de inteligență artificială pentru conferințe video CITEȘTE ȘI Logitech lansează trei dispozitive cu funcții de inteligență artificială pentru conferințe video

Casca va fi în principal un produs de VR, care va genera medii virtuale pentru gaming și comunicare. Vor exista și unele funcții de AR, însă la un nivel mult mai limitat.

N301, cum este numită intern înainte de lansare, va folosi un procesor dezvoltat de Apple, care va fi mai puternic chiar și decât M1, chipset-ul din cele mai noi laptopuri ale companiei.

Va exista un sistem care va permite montarea lentilelor de vedere peste ecranul căștii, pentru ca aceasta să poată fi folosită și de cei care poartă ochelari de vedere.

Casca Apple de VR a fi mai scumpă decât cele mai scumpe căști care există în acest moment pe piață, susțin sursele celor de la Bloomberg. Căștile actuale costă între 300 și 900 de dolari.

Apple mai are în lucru și o pereche de ochelari de realitate augmentată, pe care compania americană îi consideră mai importanți decât casca de VR. Ochelarii, însă, se află într-o fază inițială de testare și întâmpină anumite probleme de dezvoltare care ar putea întârzia sau chiar compromite lansarea pe piață.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
casca
realitate virtuală
ochelari
realitate augmentata