Apple vrea să lanseze noi laptop-uri MacBook Pro cu încărcare wireless

Apple vrea să lanseze noi laptop-uri MacBook Pro cu încărcare wireless
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 ian 2021

Grupul american Apple Inc. intenționează să lanseze în acest an două noi laptopuri MacBook Pro care vor avea procesoare mai puternice, display-uri îmbunătățite și o revenire la încărcătorul magnetic wireless, a declarat o sursă din apropierea acestui dosar pentru Bloomberg.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Cele două noi latopuri vor veni în două versiuni, una cu un ecran de 14-inch și una cu un ecran de 16 inch. Ambele vor folosi următoarea versiune de procesoare Mac dezvoltate chiar de Apple, care vor oferi performanțe grafice îmbunătățite. Acestea vor fi primele laptopuri Apple din segmentul high-end care nu vor avea chipuri produse de Intel. Compania și-a îmbunătățit laptopul său de bază MacBook Pro cu un ecran de 13 inchi în luna noiembrie a anului trecut, prin folosirea propriului său chip M1, iar această modificare a primit aprecieri favorabile, scrie Agerpres.

VIDEO&FOTO Președintele Klaus Iohannis s-a vaccinat anti-COVID CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Președintele Klaus Iohannis s-a vaccinat anti-COVID

Pe lângă procesoarele mai puternice, Apple intenționează să introducă noi display-uri pentru noile MacBook Pro, care ar urma să fie lansate pe piață la mijlocul acestui an.

O modificare majoră pentru noile laptopuri va consta în modul în care se vor încărca. În ultimii cinci ani, Apple a folosit porturile USB-C atât pentru încărcare cât și pentru transferul datelor pe laptop-urile sale, ceea ce le-a făcut compatibile cu încărcătoarele altor producători. Însă acum Apple vrea să reintroducă MagSafe, un încărcător magnetic wireless care a fost introdus pentru prima dată în 2006 și care este folosit și de cea mai recentă generație de telefoane iPhone.

Sursa citată de Bloomberg susține că odată cu reintroducerea MagSafe noile laptop-uri MacBook Pro se vor încărca mai repede. În plus chiar dacă nu va mai folosi porturile USB-C pentru încărcare, Apple va dota viitoarele laptop-uri MacBook Pro cu mai multe porturi USB-C.

Potrivit Bloomberg, Apple intenționează să modernizeze și laptopurile MacBook Air, însă acestea vor fi lansate pe piață abia după următoarea versiune de laptop-uri MacBook Pro.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
macbook pro
încărcare wireless