Averea lui Elon Musk, cel mai mare salt zilnic din istoria Bloomberg Billionaires Index

Averea lui Elon Musk, cel mai mare salt zilnic din istoria Bloomberg Billionaires Index
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 26 oct 2021

Averea lui Elon Musk, cea mai bogată persoană din lume, a urcat luni cu peste 36 de miliarde de dolari, la 288,6 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg Billionaires Index.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Aceasta este cea mai mare creștere zilnică din istoria Bloomberg Billionaires Index.

Automatica SA: pionierul automatizărilor din România în era Industriei 4.0 CITEȘTE ȘI Automatica SA: pionierul automatizărilor din România în era Industriei 4.0

În aceste condiții, averea CEO-ului Tesla a depășit capitalizarea de piață a gigantului ExxonMobil, situată la 272 de miliarde de dolari.  

Averea lui Musk a crescut în contextul în care acțiunile Tesla au atins un nou maxim istoric luni, capitalizarea companiei depășind, în premieră, pragul de 1.000 de miliarde de dolari.

Evoluția a fost susținută de un raport al firmei de cercetare Jeto Dynamics, potrivit căruia Model 3 a fost cel mai bine vândut autoturism în Europa luna trecută, precum și de anunțul companiei de închirieri Hertz privind plasarea unei comenzi inițiale pentru 100.000 de Tesla, în cadrul strategiei de electrificare a flotei proprii.

Hertz, printre cele mai mari companii de închirieri auto, cu operațiuni și în România, a anunțat o comandă inițială de 100.000 de autoturisme Tesla Model 3 și o investiție semnificativă în infrastructura de încărcare, până în 2022, în contextul în care vizează să opereze cea mai mare flotă de mașini electrice din America de Nord și una dintre cele mai mari din lume. Potrivit unor surse citate de Bloomberg, valoarea comenzii se ridică la 4,2 miliarde de dolari.  

viewscnt
Afla mai multe despre
elon musk
tesla
bloomberg billionaires index