Bitcoin continuă raliul și trece de 11.000 de dolari

Bitcoin continuă raliul și trece de 11.000 de dolari
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 24 iun 2019

Bitcoin a trecut luni pragul de 11.000 de dolari pentru prima dată în ultimele 15 luni, recuperând în urma raliului recent mai mult de jumătate din creșterea parabolică dinaintea prăbușirii înregistrate anul trecut.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cea mai cunoscută criptomonedă a urcat luni până la un maxim de 11.251,21 de dolari, un avans de 13% față de vineri. Creșterea de astăzi vine după ce, în ultima zi a săptămânii trecute, moneda a sărit de 10.000 de dolari pentru prima dată din martie 2018.

Eroare: Naspers amână listarea noii companii din care face parte și eMAG CITEȘTE ȘI Eroare: Naspers amână listarea noii companii din care face parte și eMAG

În 2017, bitcoin a reușit să își crească valoarea de peste 20 ori, la circa 20.000 de dolari, în pofida numeroaselor avertismente legate de existența unei "bule speculative" și de prăbușirea iminentă a cotațiilor. Avansul spectaculos a fost urmat însă de o prăbușire.

"Piața s-a maturizat mult de ultima dată când bitcoin a trecut de 10.000 de dolari. Acest raliu este mai justificat avnd în vedere nivelul de adoptare actual", spune Matt Greenspan, analist senior la eToro, citat de Bloomberg.

Facebook a anunțat recent că s-a asociat cu alte 27 de organizații din toată lumea pentru înființarea asociației non-profit Libra și crearea unei monede virtuale omonime.

Anunțarea Libra "validează spațiul criptomonedelor și trage în sus toate monedele digitale majore", consideră Edward Moya, responsabil de strategie la Oanda.

Potrvit acestuia, "volatilitatea bitcoin probabil va persista, 12.000 de dolari și 15.000 de dolari fiind următoarele nivelul de rezistență critice".

Bitcoin continuă raliul și trece de 11.000 de dolari

viewscnt
Afla mai multe despre
bitcoin
libra
moneda virtuala
criptomoneda