Bitcoin revine pe creștere, după un nou tweet al lui Musk

Bitcoin revine pe creștere, după un nou tweet al lui Musk
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 17 mai 2021

Cotațiile bitcoin au revenit pe creștere, după ce Elon Musk a precizat că Tesla nu și-a redus expunerea pe criptomonedă, clarificând un comentariu anterior în care părea să implice că producătorul de mașini electrice a vândut sau va vinde deținerea de bitcoin.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În jurul orei 13:00 (ora României), bitcoin se aprecia cu 3,13% față de referință, la 45.441 dolari.

Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii CITEȘTE ȘI Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii

Cea mai cunoscută criptomonedă a atins anterior un minim intraday de 42.185 dolari/unitate, cel mai scăzut nivel începând cu luna februarie, după ce șeful Tesla a dat de înțeles, într-o replică pe Twitter, că producătorul de mașini electrice a vândut sau va vinde monedele bitcoin din portofoliu.

“Ca să clarific speculațiile”, Tesla nu a vândut niciun bitcoin, a precizat Musk, citat de Bloomberg.

Prețul bitcoin rămâne cu circa 20.000 de dolari sub vârful atins în luna aprilie.

Tesla a dezvăluit o investiție de 1,5 miliarde de dolari în bitcoin în luna februarie, tot atunci anunțând că va începe să accepte plăți cu bitcoin pentru mașinile sale.

VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Dan Fați, CEO Dacris: Firmele se pregătesc pentru revenirea angajaților la birouri. Tombole cu premii, ciocolată, mic dejun pentru cine vine la birou. Pandemia a sporit gradul de suprasolicitare de trei ori, la 25% CITEȘTE ȘI VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Dan Fați, CEO Dacris: Firmele se pregătesc pentru revenirea angajaților la birouri. Tombole cu premii, ciocolată, mic dejun pentru cine vine la birou. Pandemia a sporit gradul de suprasolicitare de trei ori, la 25%

Săptămâna trecută, Tesla a transmis că nu mai acceptă plățile cu bitcoin, citând considerente legate de mediu.

Musk a motivat decizia Tesla prin faptul că în acest moment se consumă foarte multă energie pentru mineritul acestei criptomonede. Consumul de electricitate, obținută și prin ardere de cărbuni, este poluant, iar acest lucru contravine scopurilor declarate ale Tesla de a reduce poluarea.

Bitcoin revine pe creștere, după un nou tweet al lui Musk

viewscnt
Afla mai multe despre
elon musk
tesla
bitcoin
pret bitcoin
cotatii
criptomonede