BMW revizuiește în creștere estimările pentru acest an, dar avertizează asupra efectelor deficitului de semiconductori

BMW revizuiește în creștere estimările pentru acest an, dar avertizează asupra efectelor deficitului de semiconductori
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 aug 2021

Bayerische Motoren Werke (BMW) a majorat estimarea de profit din acest an, după rezultatele trimestriale solide, dar a avertizat asupra efectelor deficitului global de microcipuri și a creșterii prețurilor materiilor prime asupra performanțelor sale din semestrul doi din 2021, transmit Bloomberg și Reuters.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

"Performanțele noastre au fost stimulate de cererea solidă din partea clienților în primele șase luni din acest an, ceea ce ne-a permis să raportăm o creștere semnificativă", a afirmat directorul general Oliver Zipse.

SoftBank a condus o rundă de 75 milioane dolari pentru finanțarea Embark Veterinary, un startup de genetică ce vrea să crească durata vieții câinilor. Evaluare de 700 milioane dolari CITEȘTE ȘI SoftBank a condus o rundă de 75 milioane dolari pentru finanțarea Embark Veterinary, un startup de genetică ce vrea să crească durata vieții câinilor. Evaluare de 700 milioane dolari

Acesta a adăugat: "Totuși, ne confruntăm cu riscuri, din cauza prețurilor materiilor prime și a deficitului de semiconductori, de aceea probabil că evoluțiile din semestrul doi vor fi mai volatile pentru grupul BMW", scrie Agerpres.

Marja operațională la divizia auto ar urma să se situeze între 7% și 9% în acest an, după ce anterior era previzionat un nivel între 6% și 8%.

BMW a raportat un profit net de 4,8 miliarde de euro (5,7 miliarde de euro) în trimestrul doi din 2021, față de pierderi de 212 milioane de euro în perioada similară din 2020, în timp ce analiștii se așteptau la 2,2 miliarde de euro, conform datelor Refinitiv.

Profitul înainte de taxe și dobânzi a urcat la cinci miliarde de euro, față de previziunea analiștilor de patru miliarde de euro, în timp ce marja operațională la divizia auto a urcat la 16%, aproape dublu față de obiectivului grupului, între 7% și 9% în 2021.

Windows 365 va costa firmele până la 162 de dolari per utilizator pe lună CITEȘTE ȘI Windows 365 va costa firmele până la 162 de dolari per utilizator pe lună

BMW este printre marii producători auto care au fost nevoiți să-și reducă producția în 2021, din cauza crizei de semiconductori pentru industria auto.

Anul trecut, BMW Group a vândut un număr de 2,324 milioane de automobile BMW, Mini și Rolls-Royce la nivel mondial, cu 8,4% mai puține decât în 2019.

viewscnt
Afla mai multe despre
bmw
semiconductori