Broadcom este interesată să cumpere compania de cloud VMware, pentru câteva zeci de miliarde de dolari

Broadcom este interesată să cumpere compania de cloud VMware, pentru câteva zeci de miliarde de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 mai 2022

​Se discută ceea ce ar putea fi una dintre cele mai mari tranzacții din tehnologie: Broadcom, gigant în domeniul semiconductorilor, ar vrea să cumpere VMware, una dintre cele mai mari companii de cloud-computing. Informația a apărut prima dată pe Bloomberg, fiind apoi larg preluată de alte publicații mari.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Broadcom are o valoare de piață de 222 miliarde dolari, iar VMware, de 40 miliarde dolari. Discuțiile dintre cele două companii sunt în desfășurare și nu se știe dacă se va ajunge la un acord. Dacă este să se ajungă, prețul va fi, probabil, peste valoarea de piață a VMware, scrie Hotnews.ro.

Mâncarea viitorului: Ce am putea ajunge să mâncăm până în 2050? Fructe de pandanus sau banane false CITEȘTE ȘI Mâncarea viitorului: Ce am putea ajunge să mâncăm până în 2050? Fructe de pandanus sau banane false

Broadcom a crescut mult în ultimii ani, a făcut o serie de achiziții importante și are nevoie de prezență mai extinsă în piața de corporate-software. Broadcom a încercat să cumpere SAS Institute Inc în 2021 și în 2018 a preluat CA Technologies, pentru 19 miliarde dolari.

VMware și-a schimbat de mai multe ori proprietarul, până de curând a fost deținută de Dell Technologies Inc și este foarte activă în domeniul software-ului de virtualizare, dar s-a extins și în domeniul soft-urilor pentru centre de date.

Cererea de servicii de cloud-computing a crescut exploziv în ultimii doi ani.

Broadcom este compania care în 2016 a încercat (fără succes) să cumpere cu 120 miliarde dolari Qualcomm, iar în 2018 a cumpărat divizia de soluții de securitate pentru companii a Symantec, contra a 10,7 miliarde dolari în cash.

viewscnt
Afla mai multe despre
broadcom
vmware
cloud