Cerealele britanice sunt vândute cu rapiditate pe piață înaintea Brexitului

Cerealele britanice sunt vândute cu rapiditate pe piață înaintea Brexitului
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 aug 2019

Fermierii britanici se grăbesc să își vândă recoltele consistente de grâu și orz înainte de sfârșitul lunii octombrie, pentru a evita posibilele turbulențe care ar putea apărea pe piață din cauza unui Brexit fără acord, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit Agriculture & Horticulture Development Board, Marea Britanie ar putea înregistra în 2019 cea mai mare recoltă de orz din ultimii patru ani iar prognozele la grâu s-au îmbunătățit și ele. Dacă la acestea se adaugă și riscul ca vânzările spre Uniunea Europeană să se prăbușească dacă Marea Britanie părăsește blocul comunitar fără un acord, s-ar putea explica vânzările mari de cereale înregistrate la începutul sezonului actual, scrie Agerpres.

Partidul lui Barna lansează idei norvegiene cu gazele din Marea Neagră în ziua în care Iohannis discută subiectul cu Trump la Washington CITEȘTE ȘI Partidul lui Barna lansează idei norvegiene cu gazele din Marea Neagră în ziua în care Iohannis discută subiectul cu Trump la Washington

Datele AHDB arată că fermierii britanici au vândut aproximativ 63.000 de tone de orz cu livrare spot în prima săptămânii a lunii august. Aceasta este cea mai mare cantitate înregistrată după anul 2000 iar vânzările de grâu furajer au atins și ele cel mai ridicat nivel din ultimii trei ani.

viewscnt
Afla mai multe despre
cerela
marea britanie
brexit