China va impune tarife suplimentare pentru bunuri americane de 75 de miliarde de dolari

China va impune tarife suplimentare pentru bunuri americane de 75 de miliarde de dolari
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 23 aug 2019

China va impune taxe vamale suplimentare la importuri americane în valoare de 75 de miliarde de dolari, ca răspuns la tarifele anunțate de Statele Unite luna aceasta.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

O partea din noile tarife vor intra în vigoare la 1 septembrie, iar altele se vor aplica începând cu 15 decembrie, potrivit Bloomberg. Calendarul este similar cu cel anunțat de SUA pentru taxarea suplimentară a unor bunuri chinezești de 300 de miliarde de dolari.

Încă 135 milioane de lei pentru restituirea taxei auto CITEȘTE ȘI Încă 135 milioane de lei pentru restituirea taxei auto

China va introduce o taxă suplimentară de 5% care se va aplica la peste 5.000 de produse, inclusiv importurilor de boabe de soia și petrol, începând de luna viitoare. O taxă suplimentară de 25% la importurile de mașini și componente auto va intra în vigoare la jumătatea lunii decembrie, potrivit Reuters.

La începutul lunii, președintele Donald Trump a anunțat că SUA vor impune, de la 1 septembrie, o taxă suplimentară de 10% pentru importuri chinezești în valoare de aproximativ 300 miliarde de dolari, care scăpaseră majorărilor tarifare anterioare.

"Decizia Chinei de a impune noi tarife a fost forțată de protecționismul și unilateralitatea SUA", a declarat ministrul Comerțului din China.

viewscnt
Afla mai multe despre
china
taxe vamale
tarife
sua