Cisco cumpără un startup specializat în rețele inteligente, tranzacție estimată la 1 miliard de dolari

Cisco cumpără un startup specializat în rețele inteligente, tranzacție estimată la 1 miliard de dolari
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 30 mai 2020

Gigantul american din domeniul internetului Cisco Systems a ajuns la un acord pentru preluarea startup-ului compatriot ThousandEyes, specializat în rețele informatice inteligente, mutare prin care își extinde capabilitățile pe segmentul aplicațiilor și serviciilor de internet.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cel mai mare producător mondial de echipamente de rețea va plăti aproximativ 1 miliard de dolari pentru ThousandEyes, potrivit Bloomberg, care citează persoane la curent cu negocierile.

Cu sediul la San Francisco, ThousandEyes produce software care verifică dacă utilizatorii finali primesc serviciile de internet pentru care au plătit și care urmărește modul în care sunt livrate serviciile, pentru a detecta potențiale probleme.

Proprietarul eMAG și OLX, interesat de achiziția diviziei de anunțuri a eBay CITEȘTE ȘI Proprietarul eMAG și OLX, interesat de achiziția diviziei de anunțuri a eBay

Startup-ul a fost lansat în 2010 și a primit finanțări de 110 milioane de dolari, de la investitori precum Sequoia Capital, Sutter Hill Ventures și Salesforce Ventures. La ultima rundă de finanțare, compania a fost evaluată la 670 milioane de dolari.

Cisco Systems este cel mai mare furnizor de echipamente și servicii de rețelistică, având venituri anuale de aproximativ 52 miliarde de dolari, circa 76.000 de angajați și operațiuni în peste 90 de țări, inclusiv în România.

viewscnt
Afla mai multe despre
cisco systems
thounsandeyes
startup
retele inteligente
achizitie
echipamente retea
retelistica