Criză neașteptată în Franța - A dispărut muștarul Dijon

Criză neașteptată în Franța - A dispărut muștarul Dijon
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 aug 2022

Francezii trebuie să se adapteze la o situație de criză în aprovizionarea cu muștar de Dijon, un renumit condiment care a devenit o victimă a schimbărilor climatice și a războiului din Ucraina, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Penuria de muștar a apărut după ce canicula de anul trecut a afectat culturile de semințe de muștar din Canada, care furnizează aproximativ 80% din semințele de muștar utilizate în Franța. Invazia rusească din Ucraina a îngreunat și mai mult găsirea de furnizori alternativi, scrie Agerpres.

VIDEO Samsung a prezentat seria de smartwatch-uri Galaxy Watch 5 CITEȘTE ȘI VIDEO Samsung a prezentat seria de smartwatch-uri Galaxy Watch 5

"Pe măsură ce tot mai mulți oameni devin conștienți că există o problemă, consumatorii francezi și-au majorat cererea pentru muștar și au început să facă stocuri, ceea ce a dat naștere la situații în care magazinele au rămas cu rafturile goale", susține Sebastien Eteve, analist la NielsenIQ.

Lanțul de magazine alimentare Monoprix a confirmat că actuala criză de muștar are un impact asupra livrărilor și această criză este vizibilă în magazine, adăugând că furnizorii au impus cote pentru a evita situațiile în care retailerii rămân fără produse sau își fac stocuri.

"Avem livrări regulate, și chiar dacă nu există întotdeauna cantități suficiente pentru a asigura maximumul de alegere pentru clienți, oferta este asigurată în mod constant", a informat Monoprix într-un comunicat de presă.

Președintele asociației producătorilor de muștar din Burgundia, o regiune unde este amplasat inclusiv orașul Dijon, care a dat numele celebrului condiment, a declarat pentru mass media din Franța că produsul ar urma să înceapă să reapară în magazine din luna noiembrie, cu noi îmbunătățiri la începutul anului 2023, pe măsură ce recolta canadiană de semințe de muștar va fi livrată. Cu toate acestea, Luc Vandermaesen, care în paralel este și director la firma producătoare de muștar Reine de Dijon, a declarat pentru cotidianul Le Monde că situația va rămâne tensionată până în 2024.

Între timp, consumatorii francezi vor fi nevoiți să caute în continuare borcane de muștar, prin strategii precum alerte pe social media în momentul în care un magazin a primit o nouă livrare sau prin schimbul de sfaturi cu privire la modul în care te poți descurca fără muștar. 

viewscnt
Afla mai multe despre
muștar dijon
franta