Dezamăgire puternică pe piața americană a muncii în aprilie

Dezamăgire puternică pe piața americană a muncii în aprilie
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 7 mai 2021

Piața muncii din SUA a dezamăgit puternic în aprilie, creând de aproape patru ori mai puține locuri de muncă decât estimau analiștii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Economia americană a creat 266.000 de locuri de muncă, în timp ce economiștii chestionați de Bloomberg anticipau circa 1 milion de posturi noi.

Rata șomajului a urcat ușor, de la 6% la 6,1%.

Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului CITEȘTE ȘI Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului

Economia crease peste 900.000 de locuri de muncă în luna martie.

Piața muncii rămâne substanțial sub nivelul anterior pandemiei și mai are de recuperat circa 8 milioane de locuri de muncă.

Pandemia a întrerupt evoluția record a pieței muncii din SUA. Locurile de muncă din Statele Unite au fost în urcare din octombrie 2010 până în martie anul curent, record istoric de creșteri lunare. Martie și aprilie au adus o prăbușire a pieței muncii, urmată de o revenire, pe alocuri anevoioasă, începând cu luna mai. 

viewscnt
Afla mai multe despre
piata muncii
economia sua
economia americana
rata somajului
somaj