Elon Musk își vinde și ultima casă după scandalul ProPublica

Elon Musk își vinde și ultima casă după scandalul ProPublica
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 iun 2021

CEO-ul Tesla și SpaceX Elon Musk a anunțat luni că a decis să își vândă și ultima casă pe care o deține la o săptămână după apariția unei investigații care a arătat că acesta și alți miliardari nu au plătit aproape deloc impozit pe venit, relatează Bloomberg.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Miliardarul sud-african notase tot pe Twitter mai devreme în cursul lunii că deține o singură casă în zona Golfului San Francisco care este închiriată pentru evenimente și că dacă ar vinde-o „ar fi folosită mai puțin dacă nu va fi cumpărată de o familie mare, ceea ce s-ar putea întâmpla într-o bună zi”, scrie Hotnews.ro.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete! CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete!

Musk, în vârstă de 49 de ani, a anunțat cu peste un an în urmă că intenționează să își vândă locuințele și majoritatea posesiunilor pentru a estompa criticile legate de averea sa masivă. După doar câteva zile acesta a scos la vânzare două din proprietățile sale din California.

Săptămâna trecută jurnaliștii de la site-ul de investigații ProPublica au publicat o amplă investigație care a dezvăluit că Musk, CEO-ul Amazon Jeff Bezos, cel al Berkshire Hathaway, Warren Buffett, Michael Bloomberg și alți faimoși miliardari americani au plătit o cotă a impozitului pe venit infimă comparativ cu averea lor.

Citând o multitudine de documente ale Fiscului american, ProPublica a dezvăluit că Musk nu a plătit deloc impozit pe venit la nivel federal în 2018 și a achitat mai puțin de 70.000 de dolari în 2015 și 2017.

Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare CITEȘTE ȘI Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare

Musk a declarat după publicarea investigației că va continua să plătească impozit pe venit în California în funcție de timpul petrecut acolo despre care a spus că va fi considerabil.

Miliardarul sud-african s-a mutat anul trecut în Texas unde închiriază o casă modestă în Boca Chica de la Space Exploration Technologies Corp.

viewscnt
Afla mai multe despre
elon musk
casa