Fed menține dobânda cheie, dar semnalează o posibilă reducere în viitorul apropiat

Fed menține dobânda cheie, dar semnalează o posibilă reducere în viitorul apropiat
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 19 iun 2019

Rezerva Federală (Fed) a SUA a menținut miercuri dobânda-cheie în intervalul 2,25%-2,5%, dar a semnalat posibilitatea reducerii dobânzii până la finele anului, declarând că "va monitoriza atent" datele economice, în contextul incertitudinilor în creștere.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"În lumina acestor incertitudini și a presiunilor inflaționiste scăzute, Comitetul de Politică Monetară va monitoriza atent implicațiile informațiilor viitoare legate de perspectivele economice și va acționa corespunzător pentru a susține expansiunea economiei, o piață a muncii puternică și o inflație aproape de obiecivtul simetric de 2%", se arată în comunicatul Fed.

Era Goldilocks a economiei Poloniei, aproape de final. Inflația începe să își arate colții CITEȘTE ȘI Era Goldilocks a economiei Poloniei, aproape de final. Inflația începe să își arate colții

Astfel, Fed a indicat că este gata să reducă dobânda, pentru prima dată în mai bine de un deceniu, pentru a susține economia americană, care se apropie de cea mai lungă perioadă de expansiune din istorie, notează Bloomberg.

De remarcat este și faptul că oficialii Rezervei Federale au renunțat la promisiunea că Fed va avea avea o atitudine “răbdătoare” în privința unor eventuale modificări ale dobânzii cheie, afirmație care s-a regăsit în cele mai recent anunțuri de politică monetară ale instituției.

Ținta de inflație pentru acest an a fost redusă de la 1,8% la 1,5%.

Acțiunile americane cresc în urma anunțului de politică monetară al Fed, indicele S&P 500 fiind în urcare cu 0,25%.

Economia americană ar urma să atingă luna viitoare cea mai lungă perioadă de expansiune economică din istorie. Datele recente, inclusiv cele legate de piața muncii - atent urmărită în stabilirea politicii monetare, sunt de natură să amplifice presiunile de tăiere a dobânzilor la adresa Fed, în încercarea de a susține continuare creșterii, amenințată și de războiul comercial cu China.

viewscnt
Afla mai multe despre
rezerva federala
fed
powell
dobanda cheie
economie sua
dobanda sua
decizie fed