Franța va testa taxiuri zburătoare

Franța va testa taxiuri zburătoare
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 26 nov 2021

Până la Olimpiada de vară din 2024, Franța vrea să stabilească două rute de zbor pentru taxiuri electrice zburătoare în apropierea capitalei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În lunile care urmează, Franța va începe să testeze taxiuri zburătoare în apropierea Parisului. Autoritățile vor ca, în urma testelor, să se creeze două rute. Una dintre acestea va lega aeroportul Le Bourget de Paris-Charles de Gaulle, iar cealaltă va face legătura între două suburbii din sud-vestul capitalei.

Scopul final este ca taxiurile zburătoare să fie puse în funcțiune până la Olimpiada de vară din 2024.

FOTO Bucăți de piatră din Pasajul Unirii din București s-au desprins și au căzut pe carosabil. Traficul este restricționat CITEȘTE ȘI FOTO Bucăți de piatră din Pasajul Unirii din București s-au desprins și au căzut pe carosabil. Traficul este restricționat

Mai multe companii care dezvoltă eVTOL-ului (vehicule zburătoare electrice cu decolare și aterizare verticală) vor participa la proiect. Printre acestea se numără Volocopter, Airbus, Vertical Aerospace Group, Lilium și Joby Aviation.

Una din zonele de aterizare/decolare, de la Pontoise-Cormeilles-en-Vexin, a fost deja amenajată pentru testele care vor urma.

Testele vor urmări mai multe aspecte ale zborurilor cu eVTOL-uluri, precum nivelul de zgomot și vibrații, integrarea în siguranță cu traficul aerian convențional, alimentarea bateriilor și mentenanța.

viewscnt
Afla mai multe despre
franța
taxiuri zburătoare