GRAFIC Petrolul, pe cale să bifeze cel mai mare câștig săptămânal din ultimele 2 luni

GRAFIC Petrolul, pe cale să bifeze cel mai mare câștig săptămânal din ultimele 2 luni

Foto dreamstime.com

Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 2 dec 2022

Cotațiile petrolului sunt pe cale să încheie săptămâna de tranzacționare cu cel mai mare câștig pentru perioadă din ultimele aproape două luni, în contextul în care China, cel mai mare importator de țiței, a relaxat restricțiile sanitare, iar un dolar mai slab a sporit atractivitatea mărfurilor în rândul traderilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Petrolul Brent se îndreaptă spre un avans săptămânal de circa 4,3%, în timp ce petrolul West Texas Intermediate (WTI), de referință pe piețele americane, ar putea încheia tranzacțiile cu un câștig de aproximativ 7%.

Cotațiile au oscilat în prima parte a zilei vineri, înaintea unei reuniuni-cheie a Organizației Țărilor Exportatoare de Petrol și a aliaților săi din acest weekend.

Nicușor Dan cere jumătate de miliard de lei de la bănci pentru căldura bucureștenilor la iarnă CITEȘTE ȘI Nicușor Dan cere jumătate de miliard de lei de la bănci pentru căldura bucureștenilor la iarnă

Sentimentul din piețe este influențat și de informațiile privind plafonul de preț discutat de UE pentru petrolul rusesc. Potrivit unor surse citate de Bloomberg, statele membre au ajuns la un acord preliminar pentru un plafon de 60 de dolari/baril.   

În jurul orei 15:00 (ora României), petrolul Brent se tranzacționa la 87,49 dolari/baril, cu 0,70% peste prețul de la închiderea de joi. Petrolul WTI consemna un avans de 0,82% la 81,89 dolari/baril.

Prețurile petrolului și-au revenit de la minimele ultimelor 11 luni atinse la începutul săptămânii, pe fondul îmbunătățirii perspectivelor privind cererea, după ce autoritățile chineze au anunțat relaxarea restricțiilor sanitare în mai multe orașe.

De asemenea, au existat semne clare din partea oficialilor Rezervei Federale că banca centrală americană va reduce pasul majorărilor de dobândă.

Dolarul s-a depreciat față de un coș de valute rivale, evoluție care sprijină prețurile mărfurilor cotate în moneda americană.

GRAFIC Petrolul, pe cale să bifeze cel mai mare câștig săptămânal din ultimele 2 luni

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
cotatii petrol
preturi petrol
cerere titei
china
proteste china
relaxare restrictii covid