GRAFIC Petrolul se scumpește cu peste 2%, după ce Arabia Saudită a majorat prețurile la export

GRAFIC Petrolul se scumpește cu peste 2%, după ce Arabia Saudită a majorat prețurile la export

Foto dreamstime.com

Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 6 dec 2021

Cotațiile petrolului se apreciază puternic în prima zi a săptămânii, după ce Arabia Saudită a majorat prețul țițeiului vândut la export, semn că se așteaptă la o evoluție bună a cererii, în pofida răspândirii variantei omicron a coronavirusului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Arabia Saudită, liderul de facto al Organizației Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC), a majorat, în weekend, prețurile pentru luna ianuarie în cazul țițeiului livrat în Asia și SUA, la câteva zile după ce OPEC și aliații au agreat să crească producția comună pentru aceeași lună. Prețurile cerute de Arabia Saudită au fost majorate până la maximele ultimilor doi ani, potrivit Bloomberg.

Mutarea survine în contextul în care negocierile dintre Iran și SUA pe tema dezarmării nucleare au ajuns la un impas, ceea ce reduce șansele ca Iranul să inunde piața cu cantități însemnate de petrol în perioada următoare.

Prima victimă a scumpirii galopante a gazelor și energiei - Azomureș, cel mai mare producător de îngrășăminte din România, oprește producția: Este un moment important pentru toate industriile din România care folosesc gazul metan CITEȘTE ȘI Prima victimă a scumpirii galopante a gazelor și energiei - Azomureș, cel mai mare producător de îngrășăminte din România, oprește producția: Este un moment important pentru toate industriile din România care folosesc gazul metan

Între timp, temerile privind impactul economic al noii variante omicron a virusului Sars-Cov-2 s-au mai diminuat, după ce primele informații venite din Africa de Sud - focarul epidemiei cu noua variantă - nu au relevat o creștere a numărului de spitalizări.

În jurul orei 16:40 (ora României), petrolul Brent se tranzacționa la 71,44 dolari/baril, în creștere cu 2,2% față de referința de vineri.

Prețul petrolului West Texas Intermediate (WTI) avansa cu 2,3%, la 67,81 dolari/baril.

Cotațiile ambelor sortimente de petrol au scăzut săptămâna trecută, pentru a șasea săptămână la rând.

GRAFIC Petrolul se scumpește cu peste 2%, după ce Arabia Saudită a majorat prețurile la export

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
cotatii petrol
preturi petrol
coronavirus
omicron
opec
arabia saudita