GRAFIC Petrolul urcă la un nou maxim al ultimilor 2 ani, pe fondul așteptărilor privind scăderea stocurilor în SUA

GRAFIC Petrolul urcă la un nou maxim al ultimilor 2 ani, pe fondul așteptărilor privind scăderea stocurilor în SUA
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 23 iun 2021

Cotațiile petrolului au urcat la un nou maxim al ultimilor doi ani, pe fondul așteptărilor privind scăderea stocurilor din SUA cu peste 7 milioane de barili.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ce se va întâmpla pe piața de energie din România, investițiile pregătite și ultimele date legate de liberalizarea pieței de electricitate vor fi anunțate la Videoconferința Profit Energy.forum, care va fi organizată cu sprijinul Electrica Furnizare, Nuclearelectrica, Complexul Energetic Oltenia, Biriș Goran, Federația Patronală Petrol și Gaze (FPPG) și Hidroelectrica, urmând să fie transmisă în direct și de PROFIT NEWS TV

Detalii pot fi văzute AICI

Stocurile americane de petrol au scăzut cu 7,2 milioane de barili în săptămâna încheiată pe 18 iunie,

Potrivit unui raport al American Petroleum Institute, organizație finanțată de companiile petroliere din SUA, stocurile de petrol au scăzut cu 7,2 milioane de barili în săptămâna încheiată pe 18 iunie.

Bursa se corectează abrupt în numai câteva minute. Declin de 3-4% pentru acțiunile Băncii Transilvania și OMV Petrom, dar și subscrieri de 20 milioane euro pe oferta One CITEȘTE ȘI Bursa se corectează abrupt în numai câteva minute. Declin de 3-4% pentru acțiunile Băncii Transilvania și OMV Petrom, dar și subscrieri de 20 milioane euro pe oferta One

Dacă datele vor fi confirmate de Administrația americană pentru Informații în Energie (EIA), ar fi a cincea scădere săptămânală consecutivă a stocurilor de petrol din SUA.

În jurul orei 16:00 (ora României), petrolul Brent se tranzacționa la 75,53 dolari/baril, în creștere cu 0,96% față de referința de marți. Petrolul West Texas Intermediate (WTI) era în urcare cu 0,95%, la 73,56 dolari/baril.

Barilul de Brent a depășit prețul de 75 dolari pentru prima oară în ultimii doi ani marți, însă a trecut pe scădere după informații privind o eventuală majorare a producției OPEC+ începând din luna august.

Potrivit unor surse citate de Bloomberg, Rusia va propune OPEC și aliaților să majoreze semnificativ producția comună de petrol la reuniunea de săptămâna viitoare.

GRAFIC Petrolul urcă la un nou maxim al ultimilor 2 ani, pe fondul așteptărilor privind scăderea stocurilor în SUA

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
preturi petrol
brent
wti
scadere stocuri petrol
opec