GRAFIC Prețul bitcoin se prăbușește la minimul ultimelor 2 săptămâni, după noi restricții anunțate de China

GRAFIC Prețul bitcoin se prăbușește la minimul ultimelor 2 săptămâni, după noi restricții anunțate de China
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 21 iun 2021

Cotațiile bitcoin s-au prăbușit cu peste 10% în tranzacțiile de luni, pe fondul unui val de vânzări pe piața criptoactivelor, alimentat de noi măsuri pentru limitarea mineritului în China.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară
ULTIMA ORĂ Touroperator important care vinde vacanțe în Grecia își suspendă activitatea. Mai mulți români reclamă că au plătit vacanțe CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Touroperator important care vinde vacanțe în Grecia își suspendă activitatea. Mai mulți români reclamă că au plătit vacanțe

Autoritățile de la Beijing au anunțat extinderea interdicției privind mineritul monedelor virtuale în provincia Sichuan, din sud-vestul țării, ordonând închiderea mai multor proiecte în regiune.

Totodată, banca centrală chineză a ordonat Alipay, cea mai mare platformă de plăți online din țară și din lume, dar și băncilor comerciale locale, să nu mai ofere servicii legate de tranzacționarea mondelor virtuale și să întrerupă accesul platformelor de tranzacționare la canalele de plată, scrie Bloomberg.

ULTIMA ORĂ Lanțul de librării Diverta, cel mai mare retailer integrat în domeniu, își cere insolvența, puternic lovit de pandemie. Fondatorul Octavian Radu recent la PROFIT NEWS TV: \ CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Lanțul de librării Diverta, cel mai mare retailer integrat în domeniu, își cere insolvența, puternic lovit de pandemie. Fondatorul Octavian Radu recent la PROFIT NEWS TV: "Săraca Diverta... dacă nu e nimeni în mall, pot să stau și în cap!"

Prețul bitcoin a scăzut cu până la 11% în urma informațiilor luni, până la un minim intraday de 31.882 dolari/unitate, cel mai redus nivel din ultimele două săptămâni.

În jurul orei 15:20 (ora României), cea mai cunoscută monedă virtuală se deprecia cu 9,8% față de referința de vineri, la 32.346 dolari/unitate.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete! CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete!

Dintre principalele criptomonede rivale, denumite generic altcoins, Ether se deprecia cu 16%, Litecoin înregistra un recul de 15,4%, iar Bitcoin Cash era în scădere cu 14,2%. Dogecoin, criptomoneda inspirată din meme, consemna un declin de 19%, până la prețul de 0,2321 dolari/unitate.

În ultimele 24 de ore, capitalizarea criptomonedelor aflate în circulație s-a redus cu 4,67%, la 1,35 trilioane de dolari, potrivit datelor CoinMarketCap

Bitcoin a pierdut peste 18% din valoare în ultima săptămână, însă prețurile rămân cu 12% peste cele înregistrate la începutul anului.

GRAFIC Prețul bitcoin se prăbușește la minimul ultimelor 2 săptămâni, după noi restricții anunțate de China

  Cotațiile bitcoin în ultima săptămână. Sursa: CoinMarketCap

   

 

 

viewscnt
Afla mai multe despre
bitcoin
pret bitcoin
cotatii
restrictii minerit china
banca populara chineza
reglementari