HBO și Netflix decid locul unde veți petrece următoarea vacanță

HBO și Netflix decid locul unde veți petrece următoarea vacanță

Taormina

Profit.ro
Profit.ro
scris 24 mar 2023

Amatorii de vacanță se îndreaptă din ce în ce mai mult spre locațiile unde au fost filmate serialele și filmele lor favorite, precum "The White Lotus" de pe HBO sau "Bridgerton" de pe Netflix , transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Conform unui nou raport al American Express, 70% dintre călătorii din Generația Z și Millennials spun că au fost inspirați să aleagă o destinație turistică după ce au văzut-o pe ecranul unui cinematograf sau într-un serial de televiziune. Este un impact la fel de mare ca și cel pe care îl are social media: 75% dintre respondenți spun că au călătorit într-un loc după ce au văzut postările prietenilor și ale altor persoane cu privire la călătoriile lor, scrie Agerpres.

Prima Comedy se lansează oficial CITEȘTE ȘI Prima Comedy se lansează oficial

"Călătorii sunt din ce în ce mai inspirați de cultura pop", spune Audrey Hendley, președintele American Express Travel.

O parte din creșterea popularității locațiilor de filmare are legătură cu obiceiurile din timpul pandemiei. Atunci oamenii au fost obligați să stea în casă și au petrecut o mare parte din timp uitându-se la televizor la seriale precum "The White Lotus" sau "Emily in Paris". De pe canapelele lor, visând la ziua când restricțiile de călătorie vor fi ridicate, telespectatorii au început să își planifice călătoriile. Acum că granițele s-au redeschis, locațiile de filmare au devenit unul din cele mai importante trenduri pentru 2023 în sectorul călătoriilor.

Cel mai bun exemplu este serialul "The White Lotus", un succes comercial pentru HBO și o sursă de inspirație pentru călători. Primul sezon al serialului a fost filmat la resortul Four Seasons Maui din Wailea (Hawaii) iar sezonul al doilea la San Domenico Palace din Taormina (Italia), tot o proprietate din cadrul grupului Four Seasons. Cei care au urmărit serialul au făcut apoi rezervări în locațiile unde a fost filmat show-ul, ceea ce a impulsionat afacerile hotelurilor respective.

"Atât Maui cât și Taormina au înregistrat o creștere semnificativă a vizualizărilor pe site și a verificărilor privind camerele disponibile, ceea ce la final a condus la mai multe rezervări", spune Marc Speichert, vicepreședinte la Four Seasons Hotels and Resorts.

De exemplu, traficul pe internet la Four Seasons Maui a crescut cu 425% în ritm anual numai în perioada difuzării primului sezon al serialului "The White Lotus", potrivit grupului Four Seasons. Iar sezonul al doilea al serialului a avut un efect uriaș asupra rezervărilor de vacanțe în Sicilia.

"Pentru următorul sezon la Taormina, hotelul este complet ocupat și serialul a scos în față Taormina ca o destinație incredibilă de vacanță", spune Marc Speichert. Prețurile pentru o noapte la hotelul San Domenico Palace din Taormina încep de la 1.000 de euro.

Rebecca Masri, fondatoarea companiei de turism de lux Little Emperors, spune că actualii săi clienți, în special cei americani, continuă să facă solicitări cu privire la hotelul Four Seasons din Sicilia unde a fost filmat "The White Lotus". Masri a subliniat că interesul pentru Sicilia a crescut atât grație serialului de pe HBO dar și ca urmare a faptului că este o destinație mai ieftină decât alte zone din Italia, precum Coasta Amalfi.

"Nu doar hotelul Four Seasons a beneficiat", subliniază Rebecca Masri dar și alte hoteluri de lux din regiune, care au înregistrat o cerere mai mare, chiar dacă nu au fost locații unde s-a filmat "The White Lotus".

Situația este similară în Marea Britanie, unde de la pelerinajul la faimoasa stație de tren Kings Cross, unde fanii seriei "Harry Potter" mergeau să viziteze peronul Platform 9 3/4, s-a trecut la vizitele la Highclere Castle din Hampshire, unde a fost filmat "Downton Abbey". Acum serialul "Bridgerton" de pe Netflix aduce vizitatori interesați să petreacă câteva zile în stațiunea balneară Bath.

"Vedem cum o audiență mai tânără vine la Bath grație serialului. Este grozav să vedem cum istoria și moștenirea noastră este prezentată în acest fel iar milenialii și călătorii din Generația Z încep să vină în număr din ce în ce mai mare", spune Patricia Yates, director general la VisitBritain.

Pentru cei interesați să rămână în fața plutonului recomandarea este să urmărească anunțul cu privire la următoarea locație de filmare a serialului "The White Lotus". După ce a atras grupuri mari de turiști în Hawaii și Sicilia, zvonurile spun că sezonul al treilea ar urma să fie filmat undeva în Asia.

viewscnt
Afla mai multe despre
vacanță
hbo
netflix