Huawei se pregătește pentru o scădere de 40% - 60% a livrărilor internaționale de smartphone-uri

Huawei se pregătește pentru o scădere de 40% - 60% a livrărilor internaționale de smartphone-uri
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 iun 2019

Huawei Technologies se pregătește pentru o scădere de 40% - 60% a livrărilor internaționale de smartphone-uri, potrivit unui articol Bloomberg preluat de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania chineză de tehnologie caută soluții care includ retragerea celui mai recent model al său, Honor 20, de pe piețele din străinătate, au declarat persoane apropiate situației, arată news.ro.

Dispozitivul va intra la vânzare în unele regiuni din Europa, inclusiv în Marea Britanie și Franța, pe 21 iunie. Directorii companiei vor monitoriza lansarea și ar putea reduce livrările dacă vânzările vor fi slabe, au explicat sursele.

FOTO Firefox începe să blocheze în mod implicit trackerele web CITEȘTE ȘI FOTO Firefox începe să blocheze în mod implicit trackerele web

Directorii de marketing și de vânzări ai Huawei anticipează pentru acest an un declin al volumului vânzărilor de smartphone-uri de 40% - 60%, potrivit articolului.

Pentru a compensa scăderea vânzărilor în străinătate, Huawei vrea să obțină în acest an până la jumătatea din piața smartphone-uri din China. Reprezentanții companiei nu au răspuns solicitărilor de comentarii din partea Reuters.

În luna mai, guvernul american a inclus Huawei pe o listă neagră de companii care nu pot face afaceri cu companii americane, din motive de securitate națională.

La momentul respectiv, fondatorul și directorul general al Huawei, Ren Zhengfei, a spus că restricțiile „ar putea încetini, dar numai ușor, dezvoltarea companiei”.

FOTO Spotify lansează un Sleep Timer pentru aplicația de Android CITEȘTE ȘI FOTO Spotify lansează un Sleep Timer pentru aplicația de Android

O restricție similară impusă la începutul anului 2018 companiei chineze ZTE aproape i-a distrus afacerile, înainte ca interdicția să fie ridicată.

Problemele Huawei alimentează tensiunile comerciale dintre Washington și Beijing. Președintele american Donald Trump a declarat că plângerile Statelor Unite împotriva Huawei ar putea fi rezolvate în cadrul unui acord comercial dintre SUA și China.

Intrarea în vigoare a interdicției împotriva Huawei a fost amânată de Washington cu trei luni. Cu toate acestea, compania Broadcom a provocat un șoc pe piața cipurilor, estimând că tensiunile comerciale dintre Statele Unite și China și interdicția impusă Huawei ar putea avea un impact negativ de 2 miliarde de dolari asupra vânzărilor sale.

viewscnt
Afla mai multe despre
huawei
telefoane
sua