INFOGRAFIC Dines a intrat în Topul Bloomberg al celor mai bogați 350 oameni din lume. Cofondatorul UiPath îl depășește pe Soros, cu o avere de peste 7,6 miliarde dolari

INFOGRAFIC Dines a intrat în Topul Bloomberg al celor mai bogați 350 oameni din lume. Cofondatorul UiPath îl depășește pe Soros, cu o avere de peste 7,6 miliarde dolari

Daniel Dines. Foto: Uipath via Twitter

Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 22 apr 2021

Daniel Dines se numără printre cei mai bogați 350 de oameni din lume potrivit Indexului Miliardarilor calculat de Bloomberg, relevă date analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Cofondatorul și directorul general al UiPath, startup fondat în România și evaluat la peste 29 miliarde de dolari în cadrul ofertei publice inițiale derulate pe bursa de la New York, a intrat în Topul miliardarilor pe locul 346, depășindu-l pe George Soros.

Viața angajaților și a companiilor în pandemie: O experiență povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (II) CITEȘTE ȘI Viața angajaților și a companiilor în pandemie: O experiență povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (II)

Investitorul american de origine ungară are o avere netă estimată la 7,6 miliarde de dolari, față de o avere de 7,63 miliarde de dolari estimată pentru Dines, pe baza prețului la care au închis acțiunile UiPath miercuri, după prima zi de tranzacționare.

Dines deține o participație de circa 21,4% (peste 110,89 milioane acțiuni) la UiPath. Calculele Bloomberg par să excludă un pachet de 240.000 de acțiuni deținut de soția lui Dines și în dreptul căruia apare beneficiar Daniel Dines, potrivit documentelor remise de companie Comisiei americane de Valori Mobiliare (SEC).

Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer CITEȘTE ȘI Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer

Incluzând acțiunile controlate prin intermediul soției, participația lui Dines la UiPath este evaluată la peste 7,65 miliarde de dolari în funcție de prețul de la închiderea tranzacțiilor ieri, de 69 dolari/acțiune.

INFOGRAFIC Dines a intrat în Topul Bloomberg al celor mai bogați 350 oameni din lume. Cofondatorul UiPath îl depășește pe Soros, cu o avere de peste 7,6 miliarde dolari

Sursa: Indexul Bloomberg al Miliardarilor (Averi calculate pe baza cotațiilor acțiunilor la închiderea tranzacțiilor din 21 aprilie)

Forbes îl plasează, la rândul său, pe Dines pe locul 451 în Topul miliardarilor lumii, cu o avere netă estimată la 6 miliarde de dolari, neschimbată comparativ cu începutul lunii martie.

Cum s-a schimbat mediul de afaceri din România în ultimii 30 de ani: O istorie povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (I) CITEȘTE ȘI Cum s-a schimbat mediul de afaceri din România în ultimii 30 de ani: O istorie povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (I)

Fostul tenisman Ion Țiriac, devenit, oficial, al doilea cel mai bogat român, ocupă poziția 1.833 în clasamentul Forbes la momentul redactării acestui material, cu o avere de 1,7 miliarde de dolari.

Acțiunile UiPath se apreciau cu 3,61% în tranzacțiile premarket în jurul orei 14:15 (ora României) joi, la 71,49 dolari/unitate. La acest preț, participația lui Dines este evaluată la 7,92 miliarde de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
daniel dines
indexul miliardarilor bloomberg
top cei mai bogati oameni
uipath
listare uipath new york