Israelul susține că nu poate majora exporturile de gaze către UE, acordând prioritate acoperirii consumului intern

Israelul susține că nu poate majora exporturile de gaze către UE, acordând prioritate acoperirii consumului intern

Zăcământul Leviathan din Isael (Sursa: US Energy Information Administration)

Florin Rusu
Florin Rusu
scris 17 oct 2021

Israelul, unul din producătorii de gaz regionali, a anunțat că este puțin probabil să majoreze exporturile de gaze naturale chiar dacă țările din întreaga Europă solicită cantități suplimentare pe fondul unei crize energetice severe.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Ce se va întâmpla pe piața de energie va fi anunțat la Videoconferința Profit.ro Oil&Gas, organizată împreună cu Black Sea Oil&Gas, Federația Patronală Petrol și Gaze (FPPG), OMV Petrom, Romgaz și Transgaz.

Videoconferința, programată pentru 19 octombrie, va fi transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV. Detalii AICI

O comisie guvernamentală israeliană, responsabilă de politica în domeniul gazelor naturale, nu va recomanda creșterea cotelor de export până nu se vor identifica mai multe rezerve, a declarat Udi Adiri, președintele grupului și directorul general al Ministerului Energiei, citat de Bloomberg.

Decizia este menită a garanta că Israelul va dispune resursele de energie necesare acoperirii propriului consum, a precizat acesta.

JD Agro Cocora continuǎ seria de proiecte de expansiune ambițioase CITEȘTE ȘI JD Agro Cocora continuǎ seria de proiecte de expansiune ambițioase

Companiile producătoare de gaze, cărora legislația le impune un plafon de export de aproximativ 40% din producția anuală, au cerut guvernului să majoreze valoarea acestui plafon, invocând dimensiunea redusă a pieței Israelului în raport cu rezervele sale dovedite.

Delek Drilling LP a făcut două descoperiri majore de gaze în apele israeliene în urmă cu mai bine de 10 ani, iar dezvoltarea acestor rezerve a transformat industria energetică a țării. Aproximativ 70% din energia electrică a Israelului este generată pe gaz, în timp ce companiile producătoare, printre care și Chevron Corp., investesc milioane de dolari în infrastructura necesară de export.

Guvernul israelian intenționează să păstreze cantități suficiente pe piața autohtonă pentru a fi utilizate ca combustibil de tranziție pe măsură producția de energie regenerabilă va crește.

Obiectivul Israelul este de a-și majora la 30% ponderea energiei regenerabile în total producție până la sfârșitul acestui deceniu, o pondere de trei ori mai ridicată decât cea de 10% din prezent.

viewscnt
Afla mai multe despre
israel
gaz
export
ue