Lira sterlină - la maximul ultimelor 6 luni față de euro

Lira sterlină - la maximul ultimelor 6 luni față de euro
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 18 nov 2019

Lira sterlină a urcat luni la maximul ultimelor peste 6 luni față de euro, în contextul în care șansele ca acordul de Brexit să treacă de Parlamentul britanic până pe 31 ianuarie sunt în creștere.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Potrivit premierului Boris Johsnon, toți candidații conservatori s-au angajat să susțină acordul de Brexit al lui Boris Johnson în situația câștigării alegerilor parlamentare de pe 12 decembrie. Totodată, sondajele de opinie indică un procent de peste 40% pentru Partidul Conservator în opțiunile de vot și un avans de cel puțin 10 puncte procentuale pentru acesta în fața Partdului Laburist.

Xerox ia în calcul preluarea gigantului american HP, într-o tranzacție de peste 27 miliarde dolari CITEȘTE ȘI Xerox ia în calcul preluarea gigantului american HP, într-o tranzacție de peste 27 miliarde dolari

Informațiile au crescut optimismul în ceea ce privește șansele ca acordul de Brexit să treacă de Parlamentul britanic până la sfârșitul lunii ianuarie, punând astfel capăt unei perioade lungi de incertitudine. Finele lunii ianuarie este termenul limită pentru un Brexit agreat de Marea Britanie și Uniunea Europeană.

"Ambele informații conduc în aceeași direcție: acordul de ieșire din UE are mai multe șanse să fie votat. Evoluția lirei în ultimele săptămâni a fost legată de această percepție, că dacă acordul trece de Parlament, Brexitul este finalizat, iar moneda va crește", spune Jane Foley, director strategie valutară la Rabobank, citată de Bloomberg.

Lira sterlină a atins astăzi un maxim de 1,1734 euro, cel mai ridicat nivel din ultimele peste 6 luni.

În plus, moneda britanică a înregistrat creșteri față de toate celelalte monede din G10.

Analiștii consideră o majoritate conservatoare ca fiind cel mai bun rezultat posibil al alegerilor din 12 decembrie, având în vedere că această situație i-ar permite lui Boris Johnson să obțină susținerea necesară pentru acordul de Brexit agreat cu UE, ceea ce ar înlătura, cel puțin parțial, incertitudinile care afectează investițiile în Marea Britanie de la referendumul din 2016.

viewscnt
Afla mai multe despre
lira sterlina
moneda britanica
alegeri marea britanie
gbp
lira
brexit
vot brexit
boris johnson
alegeri anticipate marea britanie