Lira sterlină, la minimul ultimelor 5 luni față de dolar. Votul pentru acordul de Brexit, amânat

Lira sterlină, la minimul ultimelor 5 luni față de dolar. Votul pentru acordul de Brexit, amânat
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 23 mai 2019

Lira sterlină a atins joi minimul ultimelor peste 5 luni față de dolar, în contextul în care un nou vot al Parlamentului privind acordul de Brexit va fi amânat. Totodată, există zvonuri că May și-ar putea anunța demisia chiar săptămâna aceasta, iar investitorii sunt îngrijorați că prim-ministrul britanic ar putea fi succedat de un susținător vehement al ieșirii din UE, reducând șansele unei înțelegeri cu blocul comunitar.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

 

În pofida unor concesii oferite de May pentru a obține sprijinul Parlamentului, acordul de Brexit al premierului s-a confruntat cu un nou val de critici. Totodată, Andrea Leadsom și-a dat demisia din poziția de lider al Camerei Comunelor din Marea Britanie, argumentând că nu mai crede în capacitatea Guvernului de a duce la bun sfârșit ceea ce britanicii au votat la referendum.

Generali vrea să cumpere operațiunile MetLife din România CITEȘTE ȘI Generali vrea să cumpere operațiunile MetLife din România

Premierul britanic Theresa May anunțase că va aduce în fața parlamentarilor britanici în prima săptămână din luna iunie, pentru a patra oară, acordul de retragere a Marii Britanii din UE, în speranța că va reuși să obțină, până la urmă, votul acestora.

Totuși, votul pentru acordul de Brexit nu apare pe ordinea de zi așa cum a fost anunțat. Potrivit unei purtătoare de cuvânt, premierul briatnic discută încă pe tema acestui acord cu miniștrii.

LIra sterlină a atins astăzi un minim de 1,2605 dolari, cel mai redus nivel din ultimele peste 5 luni față de moneda americană.

Față de moneda europeană, lira scade pentru a paisprezecea zi, record de deprecieri de la apariția euro..

"Alegerile europene vor evidenția faptul că următorul lider va fi un susținător vehement al Brexit. Dintre toți candidații, Boris Johnson este de departe cel mai convins susținător al Brexit, iar victoria lui ar putea aduce lira din nou la 1,2 dolari", spune Kenneth Broux, responsabil de strategie valutară Societe Generale.

viewscnt
Afla mai multe despre
lira sterlina
brexit
theresa may
vot brexit