Livrările Tesla au depășit estimările, acțiunile cresc semnificativ

Livrările Tesla au depășit estimările, acțiunile cresc semnificativ
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 apr 2020

Livrările trimestriale ale producătorului de vehicule electrice Tesla au scăzut mai puțin decât se așteptau analiștii, de la nivelul record înregistrat la finele lui 2019, ceea ce a dus la creșterea acțiunilor cu 14%, transmit Bloomberg și DPA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În primul trimestru din 2020, Tesla a expediat pe plan global peste 88.400 vehicule, în scădere cu 21% față de ultimul trimestru din 2019, dar peste estimările analiștilor, care se așteptau la aproximativ 78.100 unități, scrie Agerpres.

ULTIMA ORĂ Ministerul Finanțelor vrea împrumuturi de pe piața locală și de la instituțiile financiare internaționale, inclusiv FMI, dar fără condiții. Deficitul bugetar ar urma să treacă de 6% din cauza coronavirusului CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Ministerul Finanțelor vrea împrumuturi de pe piața locală și de la instituțiile financiare internaționale, inclusiv FMI, dar fără condiții. Deficitul bugetar ar urma să treacă de 6% din cauza coronavirusului

Joi seară, acțiunile Tesla înregistrau un avans de 12% la Bursa de la New York.

În primul trimestru din 2020, Tesla a produs 102.672 vehicule, majoritatea - 87.282 unități - fiind Model 3, cel mai cunoscut model al companiei americane.

În ianuarie a început producția Model Y, iar livrările au demarat în martie, înainte de termen, a informat Tesla. 

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
masini electrice