Marile bănci americane acumulează numerar și obligațiuni pe fondul scăderii împrumuturilor

Marile bănci americane acumulează numerar și obligațiuni pe fondul scăderii împrumuturilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 apr 2021

Primele patru bănci americane au acumulat anul trecut depozite suplimentare în valoare de 919 miliarde de dolari, bani pe care fie i-au pus deoparte sub formă de numerar sau i-au utilizat pentru a-și crește portofoliile de obligațiuni, arată cele mai recente date analizate de Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Conform acestor date, depozitele cumulate ale JPMorgan Chase & Co., Bank of America Corp., Citigroup Inc. și Wells Fargo & Co. au crescut cu 15% până la 6.900 miliarde de dolari la data de 31 martie 2021. În schimb, portofoliile de credite cumulate ale celor patru bănci au scăzut cu 10% până la 3.440 miliarde de dolari. Activele deținute în vederea tranzacționării și alte obligațiuni au crescut cu 24% până la 3.670 miliarde de dolari. În paralel, numerarul a crescut cu 56% până la 1.650 miliarde de dolari, scrie Agerpres.

Viața angajaților și a companiilor în pandemie: O experiență povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (II) CITEȘTE ȘI Viața angajaților și a companiilor în pandemie: O experiență povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (II)

Modificările survenite în bilanțurile contabile ale marilor bănci americane reflectă o tendință generală din sistemul bancar american, unde deținerile de numerar și obligațiuni au crescut mai mult decât au crescut depozitele în timp ce împrumuturile au scăzut, arată datele publicate de Rezerva Federală (Fed).

Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer CITEȘTE ȘI Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer

Această tendință a continuat în prima săptămână a lunii aprilie, când a început al doilea trimestru al acestui an, arată cele mai recente date publicate de Fed. Ponderea activelor sigure, investiții practic lipsite de risc precum numerarul, certificatele de Trezorerie și obligațiunile garantate de guvernul SUA, a crescut de la 35,6% până la 36,3%. Activele totale au crescut cu 2% până la 21.250 miliarde de dolari. Cea mai mare parte a acestei creșteri a fost în numerar, care a crescut cu 8% până la 3.770 miliarde de dolari. Împrumuturile totale au scăzut din nou la un minim record în ceea ce privește ponderea lor în raport cu depozitele. Indicatorul loans-to-deposits ratio este în prezent de 61,5% pentru toate băncile din SUA, cea mai mică pondere din ultimii 48 de ani. În cazul celor mai mari 25 de bănci din SUA acest raport este de 53,7%, cel mai redus nivel din ultimii 36 de ani, arată cele mai recente date săptămânale ale Fed. 

viewscnt
Afla mai multe despre
banci
sua