Membrii FC Barcelona sunt de acord cu acumularea de noi datorii pentru modernizarea stadionului

Membrii FC Barcelona sunt de acord cu acumularea de noi datorii pentru modernizarea stadionului
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 oct 2021

Membrii clubului de fotbal FC Barcelona au votat în favoarea unei propuneri care prevede strângerea de fonduri suplimentare pentru modernizarea stadionului Camp Nou, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Clubul catalan a cerut membrilor să sprijine strângerea a până la 1,5 miliarde de euro pentru a renova și a dezvolta noi facilități la renumitul stadion Camp Nou, un proiect cunoscut sub denumirea de Espai Barca, scrie Agerpres.

Automatica SA: pionierul automatizărilor din România în era Industriei 4.0 CITEȘTE ȘI Automatica SA: pionierul automatizărilor din România în era Industriei 4.0

Proiectul prevede modernizarea stadionului de fotbal, cel mai mare din Europa cu o capacitate de 105.000 de locuri, precum și a unei alte arene care este utilizată de sporturi precum baschet. Ambele facilități sunt într-o situație precară, ceea ce obligă clubul să finanțeze în mod regulat lucrări de reparații și să plătească amenzi, pentru că nu îndeplinește cerințele europene referitoare la organizarea de competiții.

Președintele clubului FC Barcelona, Joan Laporta, a lăsat deschisă posibilitatea ca membrii clubului să participe la finanțarea proiectului.

La începutul acestei luni, noua echipă managerială de la FC Barcelona, care și-a început mandatul în luna martie, a prezentat rezultatul unei proceduri de due diligence cu privire la modul în care a gestionat clubul precedenta echipă managerială. În acest raport au fost identificate pasive în valoare de 1,35 miliarde euro în luna martie 2021, în condițiile în care salariile au crescut cu 61% în ultimii trei ani, costurile administrative au crescut cu 56%, iar costurile financiare au crescut cu 600%.

În perioada iunie 2019 - martie 2021 datoria netă a clubului a crescut cu 514 milioane de euro, în principal ca urmare a investițiilor făcute pentru achiziționarea și vânzarea de jucători, se mai arată în raportul de due diligence. Situația financiară fragilă a forțat clubul catalan să renunțe la superstarul Lionel Messi, considerat unul dintre cei mai buni jucători din istorie, înainte de debutul sezonului actual.

FC Barcelona se așteaptă să genereze venituri suplimentare de aproximativ 200 de milioane de euro pe an, prin atragerea unui număr sporit de vizitatori care vor utiliza noile spații, precum și prin semnarea de contracte mai atractive cu sponsorii.

Banca de investiții Goldman Sachs, care în luna august a anului trecut a aranjat un plasament privat de obligațiuni în valoare de 595 milioane de euro pentru FC Barcelona, are un mandat de a strânge fondurile necesare pentru modernizarea stadionului Camp Nou.

Clubul catalan are în vedere o finanțare pe 35 de ani pentru proiectul Espai Barca, cu dobânzi anuale și rambursarea datoriilor grație veniturilor suplimentare generate.

viewscnt
Afla mai multe despre
fc barcelona
nou camp