Operatorul feroviar francez SNCF ar putea vinde divizia Ermewa pentru trei miliarde de euro

Operatorul feroviar francez SNCF ar putea vinde divizia Ermewa pentru trei miliarde de euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 apr 2021

DWS Group, un manager de active controlat de banca germană Deutsche Bank AG, și fondul canadian de pensii Caisse de Depot et Placement du Quebec sunt pe punctul de a prelua Ermewa SA, lider european în închirierea vagoanelor de marfă, informează Bloomberg citând surse din apropierea acestui dosar.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit surselor, DWS și fondul canadian de pensii CDPQ sunt în negocieri avansate pentru preluarea Ermewa, o divizie a companiei franceze de căi ferate SNCF, într-o tranzacție în valoare de peste trei miliarde de euro. Sursele au adăugat că un acord ar putea fi anunțat în cursul acestei săptămâni dar că nu există nicio certitudine cu privire la rezultatul discuțiilor, scrie Agerpres.

Viața angajaților și a companiilor în pandemie: O experiență povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (II) CITEȘTE ȘI Viața angajaților și a companiilor în pandemie: O experiență povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (II)

Cu sediul în Levallois-Perret, o suburbie a Parisului, Ermewa a fost înființată în anii 1950 pentru transportul vinului pe calea ferată. În prezent, compania închiriază vagoane de marfă pentru transportul de produse agricole și industrială. Conform celor mai recente date, în 2019 Ermewa a avut un profit operațional de 258 milioane de euro. În 1992, SNCF a preluat o participație de 10% la Ermewa și în următoarele două decenii și-a majorat participația astfel că în prezent deține totalitatea acțiunilor.

Banii strânși din vânzarea Ermewa ar ajuta la consolidarea finanțelor SNCF într-un moment critic pentru operatorul feroviar francez, care anul trecut a avut nevoie de o infuzie de capital de 4,1 miliarde de euro din partea statului francez pentru a depăși criză provocată de scăderea traficului feroviar în urma pandemiei de coronavirus.

Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer CITEȘTE ȘI Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer

Vânzarea Ermewa s-ar adăuga unui șir de tranzacții cu o valoare de 57 de miliarde de dolari care au implicat companii franceze în acest an, în creștere cu mai mult de o treime comparativ cu perioada similară a anului trecut. Recent, grupul Veolia Environnement SA a reușit în sfârșit să își preia rivalul Suez SA, într-o tranzacție de 13 miliarde de euro care a pus capăt unei lupte îndelungate pentru preluare. 

viewscnt
Afla mai multe despre
ermewa
sncf