Senatori republicani către Microsoft: Amenințarea din partea Huawei este “reală și urgentă”

Senatori republicani către Microsoft: Amenințarea din partea Huawei este “reală și urgentă”
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 14 oct 2019

Mai mulți senatori americani au transmis Microsoft că amenințarea din partea Huawei la adresa securității naționale este “reală și urgentă”, după ce președintele gigantului american din tehnologie s-a plâns că guvernul de la Washington nu este transparent cu privire la motivele din cauza cărora companiilor americane li s-a interzis să mai facă afaceri cu producătorul chinez de echipamente de telecomunicații.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

ULTIMA ORĂ Nouriel Roubini, "Dr. Doom", vine în România. Detalii AICI

Senatorii republicani Tom Cotton, Marco Rubio, Rick Scott, Mike Braun și Josh Hawley i-au scris președintelui și directorului juridic al Microsoft, Brad Smith, prezentând o listă cu “dovezi publice”, care ar implica Huawei în activități de spionaj, furt de tehnologie și război economic.

Într-un interviu pentru Bloomberg Businessweek luna trecută, Smith a declarat că Microsoft le-a cerut legislatorilor explicații privind decizia SUA de a include Huawei pe lista entităților care nu pot face afaceri cu companiile americane. “De cele mai multe ori, răspunsul pe care îl primim este: <Ei bine, dacă ați ști ce știm noi, ați fi de acord cu noi>”, a spus președintele Microsoft.

Huawei acuză guvernul SUA că îi intimidează angajații și îi atacă rețelele CITEȘTE ȘI Huawei acuză guvernul SUA că îi intimidează angajații și îi atacă rețelele

Huawei Technologies, cel mai mare producător de echipamente pentru industria telecomunicațiilor și al doilea mare producător de smartphone-uri, a fost inclus de administrația Trump în luna mai pe o listă neagră a entităților care nu pot face afaceri cu companii americane fără acordul guvernului, autoritățile americane citând motive de securitate națională. Washingtonul le-a interzis companiilor americane să folosească unele echipamente produse de Huawei și și-a îndemnat aliații să facă același lucru.

Reprezentanții Huawei au respins în repetate rânduri acuzațiile privind slaba securitate a echipamentelor sale în fața unor eventuale accesări în scopuri de spionaj, spunând că acestea nu sunt mai puțin sigure comparativ cu echipamentele altor producători.

În scrisoarea adresată lui Smith, senatorii republicani subliniază că guvernul nu dorește să aducă “prejudicii nejustificate” companiilor americane.       

“Cu toate acestea, credem că o examinare a dovezilor disponibile public indică faptul că preocupările de securitate cu privire la Huawei sunt reale și urgente”, se arată în scrisoare.

Lista presupuselor dovezi prezentate de senatori include mai multe articole publicate de-a lungul timpului în mass-media internațională, care ar indica legături strânse între Huawei și Beijing, studii ale unor organizații americane, care ar arăta că echipamentele Huawei sunt vulnerabile în fața atacurilor cibernetice, precum și alegații privind implicarea companiei chineze în activități de spălare de bani. De asemenea, senatorii republicani invocă mai multe procese inițiate împotriva Huawei și a angajaților companiei de către autoritățile americane și poloneze, dar și acțiuni civile deschise de rivali ca Cisco și Motorola.

“Evident, guvernul are mai multe probe clasificate secrete de stat în sprijinul acestui caz (împotriva Huawei – n.r.) și ne exprimăm înțelegerea cu privire la îngrijorările legate de faptul că Microsoft și alte companii nu cunosc aceste informații”, potrivit senatorilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
huawei
echipamente telecomunicatii
acuzatii spionaj
senatori republicani
microsoft
brad smith