Serviciul chinez de ride-sharing Didi intenționează să intre pe piața din Europa

Serviciul chinez de ride-sharing Didi intenționează să intre pe piața din Europa
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 feb 2021

Gigantul chinez de ride-sharing Didi Chuxing Technology Co. intenționează să intre pe piața din Europa Occidentală, în încercarea de a găsi noi piețe de creștere înaintea ofertei publice inițiale, au declarat joi pentru Bloomberg surse din apropierea acestui dosar.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit surselor, Didi se gândește să își lanseze serviciile pe piețe precum Marea Britanie, Franța și Germania în prima jumătate a acestui an. În acest sens, compania chineză a pus la punct o echipă responsabilă de piața europeană și a început să facă angajări la nivel local, scrie Agerpres.

Ce faci atunci când fiecare client vrea altceva de la magazinul tău online? CITEȘTE ȘI Ce faci atunci când fiecare client vrea altceva de la magazinul tău online?

În cadrul expansiunii în Europa, Didi analizează și posibilitatea de a oferi și alte servicii precum livrarea de mâncare și servicii de curierat, în funcție de cererea de pe piața locală. Acest plan este destinat creșterii valorii firmei, deja unul din cele mai mari startup-uri din lume, înaintea unui posibil IPO, au precizat sursele.

Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online CITEȘTE ȘI Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online

Didi a decis să intre pe noi piețe după ce expansiunea sa pe piața din China încetinește, în condițiile în care Didi este lider de piață după ce în 2016 a reușit să scoată Uber din China.

VIDEO Un duplex de la nivelul superior al unui complex rezidențial nou din Brașov, cu panoramă superbă către Tâmpa și zona istorică CITEȘTE ȘI VIDEO Un duplex de la nivelul superior al unui complex rezidențial nou din Brașov, cu panoramă superbă către Tâmpa și zona istorică

În prezent, Didi, o companie susținută de gigantul japonez SoftBank Group Corp., operează în 13 țări pe lângă China, majoritatea state din America Latină. În luna august a anului trecut, Didi a început să ofere servicii de ride-sharing în Rusia și în paralel este un investitor la compania Bolt Technology OU din Estonia, principalul rival din Europa al lui Uber.

viewscnt
Afla mai multe despre
ride-sharing
didi