Tensiunile dintre Londra și Beijing se amplifică: Marea Britanie a decis că Huawei nu poate participa la dezvoltarea rețelei 5G

Tensiunile dintre Londra și Beijing se amplifică: Marea Britanie a decis că Huawei nu poate participa la dezvoltarea rețelei 5G
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 14 iul 2020

Marea Britanie a decis excluderea gigantului chinez Huawei din dezvoltarea rețelei 5G din cauza rscurilor de securitate, decizie ce ar putea intensifica tensiunile Londra-Beijing, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Achiziția de noi echipamente Huawei va interzisă de la finele anului 2020, iar echipamentele existente vor fi retrase până în 2027.

Decizia a fost adoptată în urma unei reuniuni a Consiliului de Securitate Națională (NSC), prezidată de premierul Boris Johnson.

Clearview AI, producătorul unei controversate aplicații de recunoaștere facială, investigat în mai multe state pentru modul în care a obținut datele personale a miliarde de oameni. Startup-ul ar fi vizat extinderea în România CITEȘTE ȘI Clearview AI, producătorul unei controversate aplicații de recunoaștere facială, investigat în mai multe state pentru modul în care a obținut datele personale a miliarde de oameni. Startup-ul ar fi vizat extinderea în România

Anterior, în pofida criticilor și îngrijorărilor privind securitatea informațiilor, Marea Britanie anunțase că va include în rețeaua 5G pe care o va construi echipamente produse de Huawei, urmând ca acestea să aibă un rol limtat.

Statele Unite au insistat că există motive de îngrijorare în privința echipamentelor Huawei, avertizând că aliații care vor folosi rețelele Huwei riscă să nu mai primească informații de securitate importante.

Londra și Beijingul sunt deja într-o relație tensionată după ce Marea Britanie a extins drepturile de imigrane pentru persoanele din Hong Kong și a criticat China pentru felul în care a gestionat criza coronavirus.

China a averizat că Marea Britanie va suporta consecințe dacă "o va trata ca pe un stat ostil".

 

viewscnt
Afla mai multe despre
marea britanie
5g
huawei
tehnologie huawei
5g marea britanie
echipamente huawei
retele 5g