UE se pregătește să dea în judecată AstraZeneca

UE se pregătește să dea în judecată AstraZeneca
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 22 apr 2021

Comisia Europeană se pregătește să dea în judecată AstraZeneca, deoarece compania farmaceutică nu a livrat cantitatea de vaccinuri împotriva Covid-19 agreată cu blocul comunitar, potrivit surselor Bloomberg. Acțiunea în justiție ar putea fi lansată până la finele săptămânii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

O astfel de mutare necesită acordul tuturor statelor membre UE, iar discuțiile au început deja de mai multe săptămâni.

Viața angajaților și a companiilor în pandemie: O experiență povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (II) CITEȘTE ȘI Viața angajaților și a companiilor în pandemie: O experiență povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (II)

În primul trimestru, AstraZeneca a livrat doar 30 de milioane de doze de vaccin din cele 120 de milioane de doze promise. Grupul farmaceutică a anunțat, ulterior, că nu va putea respecta țintele de livrări nici în trimestrul al doilea.

Nerespectarea promisiunilor legate de livrări a declanșat un conflict între compania anglo-suedeză și Uniunea Europeană.

Vaccinul produs de AstraZeneca a fost al treilea ser anti-Covid19 aprobat în UE după cel al Pfizer/BioNTech și cel fabricat de Moderna.

Luna aceasta, Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a confirmat oficial existența unei legături posibile între vaccinul împotriva Covid-19 al AstraZeneca și cazurile de tromboze observate după administrarea acestuia.

viewscnt
Afla mai multe despre
astrazeneca
oxford
vaccin covid
efiecient vaccin astrazeneca
proces astrazeneca
ue actiune justitie
conflict astrazeneca