Ungaria vrea să reducă la jumătate impozitele pentru câștigurile din criptomonede

Ungaria vrea să reducă la jumătate impozitele pentru câștigurile din criptomonede
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 mai 2021

Ministrul ungar al Finanțelor, Mihály Varga a anunțat marți că, începând din 2022, guvernul de la Budapesta va reduce impozitul pe câștigurile de capital pentru veniturile generate din criptomonede de la 30,5% până la 15%, pentru a-i încuraja pe investitori să declare veniturile rezultate de pe urma tranzacțiilor cu monede digitale, transmite Bloomberg.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Într-un mesaj video postat pe Facebook, Varga a dezvăluit că guvernul ungar se așteaptă să strângă "mai multe miliarde de forinți", adică câteva milioane de dolari, sub formă de venituri din taxe ca urmare a acestei reduceri. În plus, ministrul Finanțelor a apreciat că măsură va fi un "pas important" în creșterea vizibilității pieței criptomonedelor din Ungaria, scrie Agerpres.

Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului CITEȘTE ȘI Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului

Guvernele din întreaga lume se străduiesc să reglementeze piața în creștere explozivă a activelor digitale, alimentată de ascensiunea meteorică a Bitcoin. O prioritate este asigurarea că tranzacțiile sunt vizibile pentru autorități, iar veniturile sunt taxate în mod adecvat.

În timp ce alte țări, precum Canada, au adoptat o atitudine agresivă cu privire la limitarea tranzacțiile cu criptomonede, abordarea autorităților de la Budapesta este în linie cu strategia lor generală care prevede reducerea impozitelor pe venitul personal și profitul companiilor în ideea de a extinde baza de impozitare și a majora veniturile fiscale.

VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Dan Fați, CEO Dacris: Firmele se pregătesc pentru revenirea angajaților la birouri. Tombole cu premii, ciocolată, mic dejun pentru cine vine la birou. Pandemia a sporit gradul de suprasolicitare de trei ori, la 25% CITEȘTE ȘI VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Dan Fați, CEO Dacris: Firmele se pregătesc pentru revenirea angajaților la birouri. Tombole cu premii, ciocolată, mic dejun pentru cine vine la birou. Pandemia a sporit gradul de suprasolicitare de trei ori, la 25%

Monedele virtuale sunt o reprezentare digitală a valorii care nu este emisă sau garantată de o bancă centrală sau de o autoritate publică, nu este în mod obligatoriu legată de o monedă instituită legal și nu deține statutul legal de monedă sau de bani, dar este acceptată de către persoane fizice sau juridice ca mijloc de schimb și care poate fi transferată, stocată și tranzacționată în mod electronic.

La nivel global, există peste 4.000 de criptomonede, însă monedele cu cea mai mare valoare de piață sunt Bitcoin, Ethereum, Tether, XRP și Bitcoin Cash.

viewscnt
Afla mai multe despre
ungaria
criptomonede