Veniturile Airbnb au căzut puternic

Veniturile Airbnb au căzut puternic
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 aug 2020

Veniturile companiei de închirieri de locuințe pe termen scurt Airbnb au scăzut cu 67% în trimestrul al doileaa, din cauza numărului mic de călători în perioada pandemiei de coronavirus, dar planurile pentru listarea la bursă până la sfârșitul acestui an sunt încă valabile, potrivit unor persoane apropiate situației, citate de Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Airbnb a obținut venituri trimestriale în valoare de 335 de milioane de dolari, în declin accentual comparativ cu veniturile de pesgte 1 miliard de dolari obținute în intervalul similar al anului trecut, scrie News.ro.

Mark Zuckerberg intră în clubul select al celor cu averi de peste 100 de miliarde de dolari CITEȘTE ȘI Mark Zuckerberg intră în clubul select al celor cu averi de peste 100 de miliarde de dolari

Pierderile înainte de dobânzi, taxe, depreciere și amortizare se ridică la 400 de milioane de dolari.

Unele semne de redresare au apărut spre sfârșitul trimestrului, rezervările fiind în iunie cu 30% mai mici față de aceeași lună a anului anterior, comparativ cu un declin anualizat de 70% în luna mai, potrivit raportului financiar publicat miercuri.

Airbnb a refuzat să comenteze.

Planurile companiei de înscriere la bursă, una dintre cele mai așteptate listări de acțiuni din acest an, survin într-o perioadă în care afacerile de închirieri de locuințe sunt grav afectate de pandemia care a obligat milioane de oameni să își amâne călătoriile.

Airbnb este pe cale să depună documentele de listare a acțiunilor la Comisia americană pentru bursă și valori mobiliare, spre sfârșitul lunii august, potrivit unor informații apărute marți în presă.

viewscnt
Afla mai multe despre
airbnb
coronavirus