Veniturile Huawei cresc semnificativ, în pofida sancțiunilor SUA

Veniturile Huawei cresc semnificativ, în pofida sancțiunilor SUA
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 iul 2019

Veniturile Huawei Technologies au crescut cu 30% în primul semestru din acest an, după ce angajații au făcut tot posibilul pentru a asigura livrările esențiale pentru a menține ritmul producției, în pofida restricțiilor de exporturi tehnologice ale SUA, a anunțat marți Bloomberg citând surse care au dorit să-și păstreze anonimatul.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Pe fondul tensiunilor comerciale cu Beijingul, președintele american Donald Trump a interzis grupurilor americane să desfășoare comerț în telecomunicații cu companii străine considerate periculoase pentru securitatea națională, o măsură ce vizează în special Huawei, gigantul chinez de telecomunicații, considerat "oaie neagră" de către Washington, arată Agerpres.

După ce în mai gigantul chinez de telecomunicații a fost pus pe lista firmelor considerate "riscante" de către Washington, furnizorii din SUA nu mai pot vinde nimic către Huawei fără o aprobare specială.

FOTO Microsoft pregătește un abonament Game Pass pentru PC CITEȘTE ȘI FOTO Microsoft pregătește un abonament Game Pass pentru PC

Veniturile Huawei Technologies au crescut însă cu 30% în primul semestru din acest an, o încetinire față de avansul de 39% în primul trimestru din 2019, dar o expansiune semnificativă față de 2018. Până acum, Huawei a reușit să gestioneze efectele sancțiunilor asigurându-și contracte pentru echipamente de telecomunicații 5G, informează Bloomberg. Agenția adaugă faptul că firma chineză și-a recompensat o serie de angajați care au contribui la creșterea veniturilor.

Recent, președintele Huawei Technologies, Guo Ping, a estimat că veniturile gigantului chinez ar urma să înregistreze anul acesta un avans de 21%, la 108,5 miliarde de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
huawei
trump