Persoanele cu venituri ridicate, printre care manageri de top, personalități publice, avocați, designeri și IT-iști, preferă burgerii atunci când își comandă mâncare la birou sau la domiciliu, iar pe locul doi se află dorada.
1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară
"Cred că undeva la 20% din lista de clienți zilnici s-ar încadra la categoria «personalități publice» sau «manageri de top.»", arată pentru Profit.ro Bianca Rusu, director al firmei de livrări Caserola.ro, care a redactat studiul.
Restul sunt programatori, avocati sau designeri, în general oameni cu venituri peste medie. Așa se ajunge ca o comandă medie să ajungă la 130-140 lei.
Din datele firmei, managerii și IT-știi au un produs preferat: burgerii, urmați de dorada.
Când a lansat Caserola.ro cu o investiție de 10.000 de euro, în decembrie 2012, Bianca Rusu s-a gândit că afacerea va deveni profitabilă după 6 luni, dar pentru asta a trebuit până la urmă să aștepte 3 ani. Acum a ajuns să aibă 20 de angajați, care livrează mâncare pentru 30.000 de clienți pe an.
Caserola s-a axat de la început pe un tip de client premium: fie directori din multinaționale, fie din startup-uri sau din politică.
CITEȘTE ȘI Mircea Dinescu are ''lipici'' la străini. Turiștii din alte țări mănâncă 40.000 de sarmale pe an la restaurantul lui, după o rețetă agreată și de SadoveanuBianca Rusu povestește că, atunci când s-a gândit să construiască un serviciu de livrare diferit de tot ceea ce exista în acel moment pe piață, a început cu restaurantele.
"Ne mândrim că refuzăm de vreo 10 ori mai multe restaurante decât acceptăm", spune directorul. Printre cele acceptate se numără Zexe Zahana, 5 Elemente, Lacrimi și Sfinți, Four Seasons, Alioli și Le Chef Calcan. "Au fost și restaurante pe care le-am scos de pe platformă în urma feedback-ului primit. Avem acum 25 de restaurante, dar vrem să ajungem pe la vreo 50 în București, pentru că acolo cred ca este «borna» de calitate", afirmă directoarea firmei de livrări.
Ea adaugă că a reușit să convingă majoritatea restaurantelor cu care colaborează să renunțe la clasicele caserole de polistiren și să folosească în locul acestora caserole biodegradabile, furnizate de către firma pe care o conduce.