Ministrul Finanțelor, Anca Dragu, ia în considerare să îl dea în judecată pe fostul șef al Fiscului Gelu Ștefan Diaconu

Ministrul Finanțelor, Anca Dragu, ia în considerare să îl dea în judecată pe fostul șef al Fiscului Gelu Ștefan Diaconu
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 mai 2016

Ministrul Finanțelor, Anca Dragu, ia în considerare să îl dea în judecată pe fostul șef al Fiscului Gelu Ștefan Diaconu, pentru calomnie, anunță un comunicat al Ministerului Finanțelor. Intenția este motivată de acuzațiile aduse de Diaconu atât ministrului Dragu, cât și secretarului de stat, Gabriel Biriș, că ascund cifrele colectării și că amenință angajații.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

"Ministrul Finanțelor Publice, Anca Dragu, și secretarul de stat Gabriel Biriș resping cu fermitate acuzațiile formulate de fostul președinte ANAF, Gelu Diaconu. Transparența a fost și este una dintre prioritățile strategice ale mandatului ministrului Finanțelor Publice. Dovadă stau informările lunare cu privire la situația veniturilor și a cheltuielilor bugetare. Din păcate,  fiecare comunicat de presă cu datele colectării a fost urmat de acuze fără dovezi, calomnii și articole denigratoare la adresa conducerii Ministerului Finanțelor Publice. Toate postările de pe blogul lui Gelu Diaconu sunt scrise într-un limbaj agresiv și au ca pretext o interpretare tendențioasă și răuvoitoare a cifrelor.În cele mai recente postări, Gelu Diaconu scrie despre amenințări cu anchete, mutări temporare și de eliberări din funcții ale angajaților MFP, fără nicio dovadă și total neadevărate. În plus, textele sunt pline de jigniri și de atacuri la persoană. Este motivul pentru care ministrul Finanțelor Publice, Anca Dragu, ia în considerare să îl dea în judecată pe fostul șef al Fiscului pentru calomnie", informează un comunicat al Ministerului Finanțelor.

Gelu Ștefan Diaconu a fost demis la începutul lunii februarie 2016, după ce DNA l-a acuzat de fapte de corupție. El a refuzat, inițial, să demisioneze la cererea ministrului Dragu și a fost eliberat din funcție de premierul Dacian Cioloș. Ulterior, Diaconu a scris mai multe postări pe blogul personal în care acuză "tandemul toxic Dragu-Biriș" că a distrus finanțele țării, că minte în privința încasărilor la buget și că amenință angajații.

viewscnt
Afla mai multe despre
dragu
diaconu
dat în judecată
acuzații
calomnie