Opinii

 • Domnilor, ați uitat de România!
  Domnilor, ați uitat de România!
  27 ian 2017

  Cu siguranță că nu sunt singurul care a observat că, din nou, în această perioadă suntem rupți, în România, de tot ceea ce se întâmplă la nivel mondial și, mai ales, în jurul nostru.

 • Mai „kinky” decât pe vremea lui Lenin
  Mai „kinky” decât pe vremea lui Lenin
  26 ian 2017

  Momentul în care președintele României, cealaltă ramură a puterii executive, s-a dus să salute manifestanții în drumul lor către Guvern rămâne unul dintre momentele insolite din istoria țării. Un episod care rivalizează cu participarea la marșul stângiștilor din 1920, când însuși ministrul de interne de atunci s-a pus în fruntea celor care se îndreptau către reședința Regelui de la Cotroceni. Pe măsură de ridicolă a fost și reacția celeilalte părți, strigând "Mineriadă!" când la sediul PSD au ajuns manifestanți care s-au limitat doar la scandări.

 • Concepte pervertite. Cazul „antreprenoriatului social”
  Concepte pervertite. Cazul „antreprenoriatului social”
  26 ian 2017

  “Social” este un cuvânt cu certe conotații pozitive în lumea de azi. “Da bine” să îl folosești cât mai des, te duce cu gândul la umanism, la oameni, la societate, la preocuparea pentru semeni. Partide din lumea întreagă au preluat termenul și l-au inserat chiar în denumirea lor. Companii, alte organizații sau indivizi arborează steagul “social” peste tot și cât mai vizibil.

 • Corupția crește odată cu statul. Și cu noi, care îi cerem “libertate, dar cu de toate”
  Corupția crește odată cu statul. Și cu noi, care îi cerem “libertate, dar cu de toate”
  23 ian 2017

  Primul protest de stradă la care am participat a fost în prima zi de facultate. În 1995, anul universitar a început cu o grevă a studenților, iar pentru bobocii din anul I facultatea nu putea începe mai mișto.

 • Răspunsul, prieteni, e trist și grotesc. Răspunsul e: Beciul Domnesc!
  Răspunsul, prieteni, e trist și grotesc. Răspunsul e: Beciul Domnesc!
  21 ian 2017

  De fiecare dată când intră la bulău un politician, un patron de agenție de turism se ascunde sub pat și plânge. Unde au zburat vremurile minunate de acum câțiva ani când luxul era lux, iar barosanii își luau familia și dădeau ocol lumii pe vapor pentru 40-50.000 de euro?

 • O nouă lege a Parteneriatului Public – Privat sau despre “temelia” legală a viitoarelor autostrăzi
  O nouă lege a Parteneriatului Public – Privat sau despre “temelia” legală a viitoarelor autostrăzi
  19 ian 2017

  Crăciunul lui 2016 ne-a adus Legea 233/2016, un cadru legislativ îmbunătățit care să permită implementarea de proiecte PPP în România. Legea are ca obiect realizarea/reabilitarea/extinderea unui bun public și operarea unui serviciu public.

 • Creșterea salariului minim pe economie, o veste bună pe termen foarte scurt cu probleme majore pe termen lung
  Creșterea salariului minim pe economie, o veste bună pe termen foarte scurt cu probleme majore pe termen lung
  17 ian 2017

  Măsura creșterii an de an a pragului salariului minim nu are numai efecte pozitive dorite, ba din contră, va genera efecte negative serioase în domeniul serviciilor de securitate privată.

 • Apartheidul viciilor
  Apartheidul viciilor
  11 ian 2017

  Statul nu ar trebui să fie arbitrul moralității în societate. Virtutea, indiferent cum este definită, devine goală de conținut atunci când nu mai este rezultatul liberei alegeri și străduințe este impusă prin lege și supravegheată de Poliție. Cu toate acestea, cei mai mulți dintre oameni nu realizează asta și își doresc guverne care să oblige pe toată lumea să respecte sistemul de valori etice la care ei aderă

 • Plătește un milion de euro, nu îl vei mai vedea vreodată! Asigurarea care te ferește de cel mai mare coșmar al timpurilor noastre
  Plătește un milion de euro, nu îl vei mai vedea vreodată! Asigurarea care te ferește de cel mai mare coșmar al timpurilor noastre
  10 ian 2017

  Cum ați reacționa dacă ați primi un telefon în care vi se spune că un coleg sau un membru al familiei a fost răpit și pentru eliberarea lui ar trebui să plătiți o recompensă?

 • 2016, anul în care ceasul globalizării a stat în loc
  2016, anul în care ceasul globalizării a stat în loc
  30 dec 2016

  Nu numai că globalizarea a intrat într-un impas în acest an, dar deja clepsidra pare a fi așezată invers pentru un transfer al deciziilor la nivel național-stat și o localizare a angrenajelor economice, contrapondere la excesul de financializare din ultimele două decenii și jumătate.