Opinii

 • În prețul fix al RCA plătim ignoranța, activismul, teama și incertitudinea
  14 oct 2016

  Discuțiile dintre firmele de asigurare și asociațiile transportatorilor se învârt, în acest moment, în jurul unui indicator cât se poate de interpretabil: cheltuielile administrative ale firmelor de asigurare. Controversele ar fi putut fi evitate sau cel puțin tranșate din timp dacă ASF nu ar fi schimbat radical și netransparent natura acestui indicator și dacă firmele de asigurare ar fi înțeles că au o mare problemă de eficiență, atât timp cât nu mint atunci când raportează datele către ASF.

 • Bicicleta urbană – un proiect implementat românește
  12 oct 2016

  În București, alături de bicicletele sponsorizate de o anumită bancă, cu care locuitorii urbei se pot plimba prin parcurile Herăstrău și Tineretului, au apărut și vehicule pe două roți ce pot fi utilizate pentru ca aceștia să meargă prin oraș.

 • Scrisoare către noi
  12 oct 2016

  Constat că, la închiderea sezonului estival, lumea este entuziasmată, sărbătorind succesul și mizând în continuare pe factorul meteorologic, sperând că și la iarnă ar putea avea același aport esențial la reușita sezonului alb, așa cum a avut și în vară, alături de contextul internațional...Cred că ar trebui să ne preocupe să analizăm atent și detaliat care este meritul nostru direct și real, cum și cu ce ne pregătisem ca să obținem un interes mai mare al pieței locale și al celor străine…

 • 2,5 milioane de telefoane cu risc de explozie nu sunt o glumă
  11 oct 2016

  Note 7 este mort. Mort de-a binelea și îngropat, deși nu toți cei care l-au cumpărat au și renunțat la el, iar o mare parte a utilizatorilor au asistat doar în rol de spectatori la desfășurarea ostilităților. A fost un meci spectaculos, în care Samsung a jucat cu Samsung și tot Samsung a pierdut.

 • Prostuții băncilor
  10 oct 2016

  Dincolo de conflictele mai vechi sau mai noi dintre ei, bancherii comerciali, BNR, Protecția Consumatorului, avocatul Piperea, deputatul Zamfir și alți politicieni au o convingere comună: consumatorul e o creatură imatură, incapabilă de alegeri raționale, pe care trebuie să o trateze și să o “protejeze” ca atare. Iar cei vizați de o astfel de atitudine nu par să aibă nici ei o problemă.

 • Am învins Birocrația!
  23 sep 2016

  E adevărat că a durat un an și o lună (fără 2 zile), și că m-a costat peste 30.000 de lei. Dar merită, doar am învins Birocrația!

 • RCA-ul e scump pentru că drumurile sunt "publice", iar șofatul – un "drept al omului"
  19 sep 2016

  Să ne imaginăm un restaurant sau un bar – proprietate privată, bineînțeles, pentru că sperăm că au apus pentru totdeauna vremurile în care statul deținea și gestiona "unități de alimentație publică". Să ne mai imaginăm că, în localul respectiv, vin zilnic să mănânce sau să bea cafea ori bere persoane atât de neatente și neîndemânatice încât de fiecare dată, fără excepție, reușesc să cauzeze prejudicii celorlalți clienți și stabilimentului ca atare: pahare și farfurii vărsate sau ciobite, sticle și geamuri sparte etc.

 • Are cineva un pampers pentru doamna Firea?
  16 sep 2016

  Tocmai o ascultam pe Gabriela Firea la radio promițând că va înființa câte un teatru în fiecare sector când am dat cu mașina într-o groapă cât fundația Catedralei Mântuirii Neamului.

 • Proprietari de sclavi în România
  15 sep 2016

  A fost nevoie să treacă ani buni de la creditarea prădalnică ce a marcat jumătatea deceniului trecut pentru a ne da seama – în vâltoarea dezbaterii privind legea dării în plată – că unele bănci nu au venit în România pentru a realiza profituri în regim de piață concurențială, alocând judicios capitalul.