Opinii

 • Statul, agent de vânzări pentru taxe botezate asigurări
  Statul, agent de vânzări pentru taxe botezate asigurări
  27 oct 2016

  Arătam într-un articol precedent că RCA-ul e scump pentru că drumurile sunt "publice", iar șofatul – un "drept al omului". Astfel, nimănui nu i se poate interzice definitiv să circule pe drumurile publice și, de asemenea, nimănui nu i se poate refuza încheierea asigurării RCA, devreme ce aceasta este obligatorie prin lege. În consecință, șoferii prudenți îi subvenționează pe cei neatenți, incompetenți sau recalcitranți, care produc prejudicii multe și scumpe, chiar dacă plătesc prime mai mici decât aceștia din urmă.

 • Nu lăsați popii să poarte rochii albe de mireasă!
  Nu lăsați popii să poarte rochii albe de mireasă!
  25 oct 2016

  Nu scrie în Constituție că popii n-au voie să poarte chiloți de dantelă și rochii albe de voal și nici nu e interzis să-ți conduci mașina purtând pe cap, în loc de pălărie, un iepure alb cu ochii roșii. Timp de un sfert de secol, în Constituție nu s-a scris limpede nici că însurătoarea trebuie să aibă loc între un bărbat și o femeie, ceea ce a lăsat loc de interpretări și de căsătorii între homosexuali.

 • Ce-i lipsește lui Cioloș ca să câștige alegerile: un Donald Trump
  Ce-i lipsește lui Cioloș ca să câștige alegerile: un Donald Trump
  20 oct 2016

  Să nu ne mințim. Premierul Dacian Cioloș candidează la alegerile din decembrie. Tehnic și juridic, nu se va regăsi pe nicio listă de candidați. Se va ține de promisiune. Dar va candida "în efigie". Perspectiva păstrării lui la Palatul Victoria este practic unica ofertă electorală a blocului informal (deocamdată) PNL-USR.

 • În prețul fix al RCA plătim ignoranța, activismul, teama și incertitudinea
  În prețul fix al RCA plătim ignoranța, activismul, teama și incertitudinea
  14 oct 2016

  Discuțiile dintre firmele de asigurare și asociațiile transportatorilor se învârt, în acest moment, în jurul unui indicator cât se poate de interpretabil: cheltuielile administrative ale firmelor de asigurare. Controversele ar fi putut fi evitate sau cel puțin tranșate din timp dacă ASF nu ar fi schimbat radical și netransparent natura acestui indicator și dacă firmele de asigurare ar fi înțeles că au o mare problemă de eficiență, atât timp cât nu mint atunci când raportează datele către ASF.

 • Bicicleta urbană – un proiect implementat românește
  Bicicleta urbană – un proiect implementat românește
  12 oct 2016

  În București, alături de bicicletele sponsorizate de o anumită bancă, cu care locuitorii urbei se pot plimba prin parcurile Herăstrău și Tineretului, au apărut și vehicule pe două roți ce pot fi utilizate pentru ca aceștia să meargă prin oraș.

 • Scrisoare către noi
  Scrisoare către noi
  12 oct 2016

  Constat că, la închiderea sezonului estival, lumea este entuziasmată, sărbătorind succesul și mizând în continuare pe factorul meteorologic, sperând că și la iarnă ar putea avea același aport esențial la reușita sezonului alb, așa cum a avut și în vară, alături de contextul internațional...Cred că ar trebui să ne preocupe să analizăm atent și detaliat care este meritul nostru direct și real, cum și cu ce ne pregătisem ca să obținem un interes mai mare al pieței locale și al celor străine…

 • 2,5 milioane de telefoane cu risc de explozie nu sunt o glumă
  2,5 milioane de telefoane cu risc de explozie nu sunt o glumă
  11 oct 2016

  Note 7 este mort. Mort de-a binelea și îngropat, deși nu toți cei care l-au cumpărat au și renunțat la el, iar o mare parte a utilizatorilor au asistat doar în rol de spectatori la desfășurarea ostilităților. A fost un meci spectaculos, în care Samsung a jucat cu Samsung și tot Samsung a pierdut.

 • Prostuții băncilor
  Prostuții băncilor
  10 oct 2016

  Dincolo de conflictele mai vechi sau mai noi dintre ei, bancherii comerciali, BNR, Protecția Consumatorului, avocatul Piperea, deputatul Zamfir și alți politicieni au o convingere comună: consumatorul e o creatură imatură, incapabilă de alegeri raționale, pe care trebuie să o trateze și să o “protejeze” ca atare. Iar cei vizați de o astfel de atitudine nu par să aibă nici ei o problemă.

 • Am învins Birocrația!
  Am învins Birocrația!
  23 sep 2016

  E adevărat că a durat un an și o lună (fără 2 zile), și că m-a costat peste 30.000 de lei. Dar merită, doar am învins Birocrația!