Opinii

 • Fiscul e incompetent la unica sa sarcină: de a ne scoate bani din cont
  31 aug 2016

  Am citit într-o știre postată pe acest portal că, din 29 august, bucureștenii își pot plăti impozitele cu cardul la ANAF, așa cum o puteau face de multă vreme la administrațiile fiscale locale. Asta după ce plata taxelor cu cardul la Trezorerie devenise posibilă, în luna iulie, în alte 10 județe din țară.

 • „Al cui ești tu, dragă?” sau cum încep aventurile în administrație
  26 aug 2016

  Tehnocrații, oameni ajunși la vârful administrației din privat sau ong-uri, au început timid, apoi cu patimă să își depene amintirile de călătorie prin hățișul birocrației. Poveștile par desprinse dintr-un jurnal de front. Combatanții epuizați, dar entuziaști povestesc despre camaraderie, suferințe și, mai ales, sacrificiu de sine. Ce să mai, atmosferă desprinsă parcă din războiul civil din Spania. Desigur, cel de la începuturi, când tinerii care voiau să schimbe lumea încă nu bănuiau ce va urma.

 • Brexit - Decizie irevocabilă, cu implementare “in progress”
  23 aug 2016

  Ar fi o acțiune de hazard să previzionezi impactul Brexit-ului asupra serviciilor financiare, necunoscându-se încă modalitățile concrete de cooperare, în acest sens.

 • Politicienii ne bagă mâna mai adânc în buzunar și numesc asta lărgirea bazei de impunere
  Politicienii ne bagă mâna mai adânc în buzunar și numesc asta lărgirea bazei de impunere
  20 aug 2016

  Atunci când politicienii spun că se lărgește baza de impunere, de fapt, asistăm la o extensie a taxării asupra unor venituri ce nu fuseseră vizate până la acel moment. Nu se lărgește oferta agregată, în paralel cu o ajustare a fiscalității, în așa fel încât aceasta din urmă să încurajeze investițiile străine, ci autoritățile se mărginesc să le substituie cu fonduri europene. Așadar, nu e stimulat mediul de afaceri pentru a rezulta volume mai mari de business și un consum superior, bazat pe câștiguri mai mari și o creștere a ratei de angajare, care să determine, implicit, majorarea încasărilor bugetare

 • Nimeni nu vede turismul ăsta?
  16 aug 2016

  De foarte mulți ani îmi pun întrebări pe această temă, dar nu reușesc să înțeleg de ce niciun ministru dintre cei care s-au perindat prin guvernele de toate culorile în ultimii ani și niciun macroeconomist de elită din România nu înțeleg și nu realizează enormul potențial al turismului.

 • Egalitate, Fraternitate și Moarte în supermarket
  12 aug 2016

  Undeva sus în topul celor mai urâte vise trebuie să fie cel în care îți apare un politician dornic să te protejeze, să-ți facă bine.