Opinii

  • Cea mai bună zonă de locuit în București
    Cea mai bună zonă de locuit în București
    24 sep 2023

    Cea mai bună zonă de locuit în București pentru cineva din middle class pare să fie între Piața Dorobanților și Piața Floreasca, și îndeosebi între Beller și Floreasca, unde sunt mulți copaci deja bătrâni. Nicio altă zonă din București nu are atâtea major social hubs la distanță de MERS PE JOS.

  • Când pui un anunț de recrutare, dar nu ai observat că s-au schimbat vremurile
    Când pui un anunț de recrutare, dar nu ai observat că s-au schimbat vremurile
    20 sep 2023

    Acum, marea majoritate a anunțurilor de recrutare trebuie să fie privite ca orice reclamă a unui produs pe o piață foarte concurențială, și concepute și executate ca atare. Or, atunci când te bați cu mulți alții pentru niște clienți din ce în ce mai puțini și mai pretențioși, să prezinți în reclamă avantajele pe care vrei să le obții tu ca vânzător, și nu pe cele pe care le va avea clientul dacă-ți cumpără produsul, pare o abordare riscant de originală.

  • Reziliența s-a născut la sat! Și tot acolo va muri
    Reziliența s-a născut la sat! Și tot acolo va muri
    20 sep 2023

    Intru. Peste tot, lucruri care s-ar fi simțit acasă, și probabil că o parte s-au simțit, și în urmă cu un secol. Dacă pe majoritatea jurnaliștilor îi surprinde prezența lămpilor cu petrol, devenite caduce, în condițiile în care există electricitate, rezultat a 2 panouri și a 2 baterii instalate recent, pe mine unul mă șochează prezență unui aparat de radio pe baterii. Acesta, invertorul și becurile apărute odată cu panourile, nu par la ele acasă.

  • Dacă tot e să mor, mai bine să mor ars de viu!
    Dacă tot e să mor, mai bine să mor ars de viu!
    19 sep 2023

    Mă uit la multe blocuri în care sigur nu ai vrea să fii când va veni cel mare. În București ai 20 de secunde ca să ieși. Ceea ce înseamnă că poți coborî de la etajul întâi, sau chiar de la doi dacă ai ceva viteză.

  • România 2023-24, Tăcerea Facerii și Tăierea Găurii
    România 2023-24, Tăcerea Facerii și Tăierea Găurii
    15 sep 2023

    În acest moment, în România, la nivel public, domină două mari narative: narativul securitar, legat de implicățiile interne și regionale ale războiului din Ucraina și narativul necesității restructurării cheltuielilor publice. Concentrarea asupra lor nu este întâmplătoare: știm, într-un plan mai general, că oamenii își doresc primordial stabilitate, securitate și prosperitate. Totuși, în acest moment, acești doi piloni trebuie gestionați cu mare atenție de către guvernare.