Opinii

 • Am învins Birocrația!
  Am învins Birocrația!
  23 sep 2016

  E adevărat că a durat un an și o lună (fără 2 zile), și că m-a costat peste 30.000 de lei. Dar merită, doar am învins Birocrația!

 • RCA-ul e scump pentru că drumurile sunt "publice", iar șofatul – un "drept al omului"
  RCA-ul e scump pentru că drumurile sunt "publice", iar șofatul – un "drept al omului"
  19 sep 2016

  Să ne imaginăm un restaurant sau un bar – proprietate privată, bineînțeles, pentru că sperăm că au apus pentru totdeauna vremurile în care statul deținea și gestiona "unități de alimentație publică". Să ne mai imaginăm că, în localul respectiv, vin zilnic să mănânce sau să bea cafea ori bere persoane atât de neatente și neîndemânatice încât de fiecare dată, fără excepție, reușesc să cauzeze prejudicii celorlalți clienți și stabilimentului ca atare: pahare și farfurii vărsate sau ciobite, sticle și geamuri sparte etc.

 • Are cineva un pampers pentru doamna Firea?
  Are cineva un pampers pentru doamna Firea?
  16 sep 2016

  Tocmai o ascultam pe Gabriela Firea la radio promițând că va înființa câte un teatru în fiecare sector când am dat cu mașina într-o groapă cât fundația Catedralei Mântuirii Neamului.

 • Proprietari de sclavi în România
  Proprietari de sclavi în România
  15 sep 2016

  A fost nevoie să treacă ani buni de la creditarea prădalnică ce a marcat jumătatea deceniului trecut pentru a ne da seama – în vâltoarea dezbaterii privind legea dării în plată – că unele bănci nu au venit în România pentru a realiza profituri în regim de piață concurențială, alocând judicios capitalul.

 • Fiscul e incompetent la unica sa sarcină: de a ne scoate bani din cont
  Fiscul e incompetent la unica sa sarcină: de a ne scoate bani din cont
  31 aug 2016

  Am citit într-o știre postată pe acest portal că, din 29 august, bucureștenii își pot plăti impozitele cu cardul la ANAF, așa cum o puteau face de multă vreme la administrațiile fiscale locale. Asta după ce plata taxelor cu cardul la Trezorerie devenise posibilă, în luna iulie, în alte 10 județe din țară.