Domnilor, ați uitat de România!

Alin Burcea
Alin Burcea
scris 27 ian 2017

Cu siguranță că nu sunt singurul care a observat că, din nou, în această perioadă suntem rupți, în România, de tot ceea ce se întâmplă la nivel mondial și, mai ales, în jurul nostru. Am avut alegeri generale, foarte bine, câștigate de PSD. Echipa PSD, condusă de domnul Dragnea, a dus o campanie extrem de deșteptă și a "spulberat" PNL ul.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

În fond, și campania electorală este o competiție. PNL a pierdut de această dată lupta, însă sunt convins că se va regrupa, se va regăsi și se va pregăti mai bine pentru următoarea confruntare.

Domul președinte Iohannis nu acceptă, însă, rezultatul alegerilor. A avut un comportament extrem de agresiv la investirea guvernului Grindeanu, amenințându-i din primul moment că îi va urmări să vadă dacă sunt în stare să își îndeplinească ambițiosul program.

La rândul său, PSD-ul a venit pe masă cu amnistia și grațierea, de parcă toate celelalte probleme ale țării erau rezolvate și mai rămăseseră acestea de rezolvat.

A urmat o demonstrație în care "tatăl națiunii", președintele României, în loc să îndemne la calm, la liniște și pace, demonstrează împotriva propriului guvern.

Oameni buni, sunteți orbi? Nu vedeți ce se întâmplă în jurul nostru?

Răspunsul, prieteni, e trist și grotesc. Răspunsul e: Beciul Domnesc! CITEȘTE ȘI Răspunsul, prieteni, e trist și grotesc. Răspunsul e: Beciul Domnesc!

Igor Dodon se duce la stăpânul de la Moscova și emite pretenții asupra Moldovei noastre, propunându-și să refacă "Moldova mare", a cărei hartă, absolut întâmplător, o primește cadou de la Putin! Ca să nu mai vorbim de faptul că în fiecare zi spune o răutate la adresa României, scoasă din gulagul creierului său împănat cu veninul sovietic.

Ce se mai întâmplă în jurul nostru? Ungurii sunt și ei "rusificați", sunt lipiți de "Mama Rusia", iar bulgarii la fel. Vecinii noștri, membri NATO, au refuzat să participe anul trecut la o aplicație care viza Rusia. Ce fel de parteneri sunt aceștia și cum te poți baza pe ei?

Frații noștri din Turcia, cu președintele lor nebun, și-au deschis larg brațele către același Putin, cu care s-au și aliat să distrugă ISIS în Siria.

Frații noștri sârbi nu au uitat ce s-a întâmplat acum 25 de ani și, la rândul lor, îi iubesc pe americani ca sarea-n ochi.

În final, cine mai rămâne aici, în zona noastră, fidel valorilor euroatlantice? Doar noi? Doar Romania, din păcate, singura.

Într-un final, mai apare și acest Trump, evident dezinteresat de ceea ce se întâmplă în zona noastră, care ne transmite tuturor, clar, că în "businessul NATO" trebuie să investim minimum 2% din PIB, altfel nu vom fi luați în seamă dacă pornesc rușii spre noi.

Poate greșesc eu, poate nu înțeleg prea bine ce se întâmplă... Văd, însă, că și alții încep să aibă aceeași părere.

Ce fac, în acest timp, liderii României? Se aleargă pe maidanul politicului, încercând să iasă la rampă și să fie cât mai vizibili în fața celor 18 milioane de români care încă nu au plecat din țară!

Ce interes național? Ce probleme majore ale României?

Mă gândeam, de ziua Unirii, cum au procedat înaintașii noștri să fie împreună la 1859? Cum au reușit ei să se pună cu toții de acord și să găsească o idee extraordinară, de a alege același domnitor în ambele țări?

Cum au fost ei, cu toții, de acord șapte ani mai târziu să aducă un principe străin, care să fie garantul unității României, având Prusia în spatele său?

Cum au putut atunci conducătorii României să aibă aceste idei strălucite pentru îndeplinirea unui mare ideal, iar acum, în vremuri extrem de tulburi, ne pasă de prostii?

Ce ne-a stricat în acest hal?

Să fie cei 45 de ani de comunism? Nu știu.

Un lucru este cert: situația e grava și nu se va rezolva de la sine... Așa cum a intrat în Ucraina, Putin, aliat acum cu gnomul Dodon, poate porni către noi. Iar alor noștri le arde de amnistii, demonstrații, prostii...

Domnilor, vă mai pasă de România?

viewscnt
Afla mai multe despre
opinie alin burcea
psd
dragnea