Suntem peste tot acasă… mai ales în supermaket

Florin Rusu
Florin Rusu
scris 13 iul 2016

“Suntem peste tot acasă, Porțile ni se deschid…”. Măcar cele ale supermarketurilor. Ce bine ar fi ca 51% dintre judecători să fi fost rapidiști, nu mă pot abține să nu gândesc. Sincretismul dintre pasiunea mea pentru Rapid și slujba de zi cu zi naște idei care mai de care mai originale…. sau de “producție originară”. Bine, ar fi fost de-a dreptul excelent ca 51% din patronii din România să fi fost rapidiști. Cred că jucam an de an în Champions League și nu ne scufundam în Liga Lichidatorilor, ca în prezent.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cum nevoile bat orice ideologie, am ajuns să privesc cu alți ochi legea “buy 51% romanian”. Nimeni nu neagă faptul că agricultura din România suferă (motivele nu contează, doar soluțiile). Dar nu numai agricultura abia mai respiră, ci și alte domenii.

Fotbalul, de exemplu! Oare n-ar fi o idee bună ca președintele Iohannis să promulge o lege, votată evident de 51% din parlamentari în prealabil, prin care toate echipele care vor evolua în cele 4 meciuri găzduite de București la Euro 2020 să fie obligate să alinieze măcar în primul 11, dacă nu chiar în tot lotul, 51% jucători legitimați în România, în Liga lui Conu’ Iorgu, fostă a lu’ Mitică!? Până la urmă, de ce se mai cheamă stadionul care i-a costat pe contribuabilii români de vreo 3 ori prețul pieței Arena Națională?

Până la turneul final, toate marile națiuni fotbalistice ale continentului ar fi astfel interesate să transforme Liga 1 într-o competiție de elită, să aibă de unde selecta și eventual naturaliza jucători. Federațiile din Europa și-ar transfera capitalul financiar, uman, know how-ul în România pentru a pune pe picioare o competiție pusă pe butuci de “finanțarea” autorităților locale. Cum doar în momentul tragerii la sorți vor ști care dintre ele vor fi nevoite să joace la București, și Anglia, și Spania, și Italia, și Franța ar fi nevoite să participe la dezvoltarea durabilă a sportului cu balonul rotund din România. Evident că Germania ar fi favorizată, având o arie de selecție mai largă în rândul secuimii. Iar Iohannis ar putea fi un adevărat scouter care să identifice “refugiații” sași talentați care ar urma să fie naturalizați de cancelarul german.

Și ca guvernul României să nu ajungă în fața Curții Europene de Justiție, pentru favorizarea microbistului român, propun generalizarea legii 51% la toate produsele și serviciile din România. Cum suntem conduși de un guvern de tehnocrați, în prima faza aceștia ar trebui să implementeze un proiect pilot.

Legea ar urma să fie aplicată inițial doar instituțiilor publice și angajaților lor (respectiv aleșilor și funcționarilor publici). Timp de un an de zile (perioada implementării proiectului pilot), 51% din intervențiile chirurgicale ale aleșilor și birocraților vor fi efectuate exclusiv în spitale românești, cu dezinfectanții de rigoare. De asemenea, 51% din firmele serviciilor vor fi înființate obligatoriu numai în Paradisul Fiscal România, și nu în locații decadente ca Cipru, Panama, etc. Guvernanții vor fi obligați să conducă 51% din timp doar Dacii. Dacă n-au, să închirieze de la populație! 51% din telefoanele/computerele guvernanților sa fie obligatoriu produse autohton. Și aparatura de interceptare a serviciilor pusă în slujba Interesului Național sau a DNA să provină în proporție de 51% de la producători interni.

51% din băutura de protocol consumată de aleși și funcționari să fie țuică și palincă (chiar pufoaică, dacă se poate). Comercializarea celorlalte băuturi alcoolice, fie că e vorba de bere sau vodkă, rom sau whisky, să fie permisă doar dacă au 51% aromă de prună (eventual struguri)…

S-a mai amânat o dată decizia de suspendare a procedurii de lichidare a Rapidului și implicit cea de excludere a echipei din Liga 1, anunță televiziunile. Să mai zică cineva că Dumnezeu, măcar în proporție de 51%, nu-i rapidist!

viewscnt
Afla mai multe despre
rapid
lichidare
faliment
supermarket
51
lege
fotbal
agricultură