Povești cu Profit

Amazon Music testează un generator de playlist-uri bazat pe inteligență artificială

Amazon Music testează un generator de playlist-uri bazat pe inteligență artificială

astăzi, 19:18

Amazon anunță că a început să testeze funcții de inteligență artificială generativă prin care utilizatorii serviciului său de muzică pot crea liste de melodii pe bază de comenzi.

  • LVMH se plânge: Vânzările de șampanie au scăzut, oamenii nu mai petrec ca înainte
    LVMH se plânge: Vânzările de șampanie au scăzut, oamenii nu mai petrec ca înainte
    astăzi, 19:00

    LVMH, unul dintre cele mai mari grupuri din lume, care vinde produse de lux, a anunțat că vânzările de șampanie au scăzut pentru că oamenii nu mai petrec ca înainte, invocând „normalizării cererii post-Covid”.

  • Grecia introduce cote obligatorii de muzică grecească în locurile publice și în filme
    Grecia introduce cote obligatorii de muzică grecească în locurile publice și în filme
    astăzi, 18:26

    Parlamentul grec a adoptat o lege care impune o cotă obligatorie de muzică grecească în spațiile publice, cum ar fi cazinourile sau centrele comerciale, precum și în filmele care primesc finanțare din partea statului grec, relatează agenția EFE.

  • Smart hosting și fine dining de Paște cu oferta SensoDays
    Smart hosting și fine dining de Paște cu oferta SensoDays
    astăzi, 18:03

    În prag de sărbătoare, SensoDays aduce în prim-plan o ofertă completă, gândită să transforme masa de Paște într-o experiență de neuitat. De la tacâmuri elegante și decorațiuni de sezon până la scaune confortabile și măsuțe de cafea, pe SensoDays aveți toate produsele necesare pentru a crea o atmosferă rafinată și plină de voie bună.

  • Kirghizstanul a blocat TikTok pentru a "proteja copiii"
    Kirghizstanul a blocat TikTok pentru a "proteja copiii"
    astăzi, 18:00

    Aplicația TikTok a încetat să mai funcționeze în Kirghizstan, la cererea serviciilor de securitate din această țară din Asia Centrală, care au justificat acest lucru prin necesitatea de a "proteja sănătatea copiilor", potrivit AFP.

  • 40% dintre români folosesc aplicații de AI cel puțin săptămânal
    40% dintre români folosesc aplicații de AI cel puțin săptămânal
    astăzi, 17:56

    Românii au în general o percepție pozitivă asupra inteligenței artificiale, aceasta fiind în principal asociată cu noțiunile de roboți, tehnologie, viitor și inovație; puținele aspecte negative sunt legate de șomaj, percepția că AI nu ar oferi informații corecte, sau ar putea fi periculoasă. Mai mult decât atât, datorită ascensiunii lor rapide, tool-urile de AI creează entuziasm și sunt considerate în general benefice asupra activității de la locul de muncă și a societății.

  • VIDEO&FOTO Hidroelectrica extinde colaborarea cu un gigant din Emirate, incluzând proiecte solare fotovoltaice on-shore și flotante, precum și stocarea energiei în baterii
    VIDEO&FOTO Hidroelectrica extinde colaborarea cu un gigant din Emirate, incluzând proiecte solare fotovoltaice on-shore și flotante, precum și stocarea energiei în baterii
    astăzi, 17:46

    Hidroelectrica a extins înțelegerea semnată în urmă cu un an cu compania Masdar din Emiratele Arabe Unite, de colaborare pentru producția de energie regenerabilă, astfel încât aceasta să includă realizarea de proiecte solare fotovoltaice on-shore și flotante, precum și implementarea de sisteme de stocare a energiei în baterii, în condiții de exclusivitate tehnologică, pentru o perioadă de 3 ani.

  • Polonia majorează plafonul pentru energia electrică pentru consumatorii casnici
    Polonia majorează plafonul pentru energia electrică pentru consumatorii casnici
    astăzi, 17:26

    Prețul maxim la electricitate pentru consumatorii casnici din Polonia va fi stabilit la 500 de zloți (572 de lei) pentru un Megawatt-oră (MWh) în a doua jumătate a anului, de la un nivel de 412 zloți pentru un MWh în prezent, conform unui proiect de act normativ publicat marți seara pe pagina de Internet a Guvernului de la Varșovia.

  • Două țări din Europa sunt alimentate cu energie 100% regenerabilă, pe măsură ce capacitatea eoliană crește vertiginos
    Două țări din Europa sunt alimentate cu energie 100% regenerabilă, pe măsură ce capacitatea eoliană crește vertiginos
    astăzi, 16:52

    Șapte țări generează în prezent 100% din electricitate din energie regenerabilă, iar două dintre ele se află în Europa, scrie Euronews, care notează că anul trecut a fost cel mai bun an înregistrat în ceea ce privește instalarea de noi instalații de energie eoliană.

  • ICI București a organizat Digital Innovation Summit Bucharest
    ICI București a organizat Digital Innovation Summit Bucharest
    astăzi, 16:43

    Digital Innovation Summit Bucharest, organizat de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică – ICI București sub Înaltul Patronaj al Președintelui Camerei Deputaților și al Premierului României, a avut loc în perioada 16-18 aprilie 2024, la Palatul Parlamentului din București.